عنوان : ( شیوه های نوین در نگهداری و بسته بندی پنیر فایور دی لات )
نویسندگان: جلال احسانی , ناصر صداقت ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
فایور دی لات، نوعی محصول لبنی در جنوب ایتالیا، و شبیه پنیر موزارلا است که با روش-های سنتی و یا با استفاده از شیر پاستوریزه و کشت های آغازگر تجاری باکتری های اسید لاکتیک ساخته می شود. اگرچه پنیر در طی تشکیل دلمه یک تیمار حرارتی دریافت می کند، اما آلودگی پس از تولید بواسطه ی میکروارگانیزم ها به علت رطوبت (از 55% تا 60%) و محتوی چربی بالا (بیشتر از 45%) ممکن است عمر انباری محصول را تا چند روز محدود کند. اخیرا توجهات زیادی بر روی روش های نگهداری جذاب و جدید بر مبنای استفاده از ترکیبات طبیعی با ویژگی های آنتی اکسیدانی یا ضد میکروبی متمرکز شده است. بررسی ها نشان می-دهد، استفاده از کیتوزان باعث ایجاد تاخیر در رشد کلی فرم ها در طی دوره ی انباری می شود، همچنین عصاره ی لیمو اثر مهارکنندگی بر روی میکروارگانیزم های مسئول فساد دارد. نتایج پژوهش های دیگر نشان می دهد که انحلال لیزوزیم و دی سدیم اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (Na2-EDTA) در آب نمک بسته بندی عمر انباری محصول را افزایش می دهد. به علاوه نتایج بررسی ها نشان می دهد، بسته بندی تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده (MAP) همراه با پوشش، رشد میکروارگانیزم های عوامل فساد را به تاخیر می اندازد و عمر انباری محصول را افزایش می دهد.
کلمات کلیدی
, بسته بندی, پنیر, فایور دی لایت@inproceedings{paperid:1042940,
author = {احسانی, جلال and صداقت, ناصر},
title = {شیوه های نوین در نگهداری و بسته بندی پنیر فایور دی لات},
booktitle = {بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2014},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {بسته بندی; پنیر; فایور دی لایت},
}
%0 Conference Proceedings
%T شیوه های نوین در نگهداری و بسته بندی پنیر فایور دی لات
%A احسانی, جلال
%A صداقت, ناصر
%J بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2014