سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم , 2014-08-20

عنوان : ( اثر تزریق اسید آمینه ال – گلوتامین به کیسه زرده جنین در روز هفتم رشد جنین بر پاسخ‌های ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتی )

نویسندگان: مجید علیائی , ابوالقاسم گلیان , علیرضا حق پرست , محمدرضا باسامی , حسینی شهیدی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر تزریق سطوح مختلف اسید آمینۀ ال – گلوتامین (صفر، 5، 10، 15 و 20 میلی‌گرم) به کیسۀ زرده بر عملکرد رشد قبل و پس از تفریخ جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. 480 تخم‌مرغ بارور مادر گوشتی راس 308 در 6 گروه آزمایشی با4 تکرار و هر تکرار شامل 20 تخم‌مرغ تقسیم شد. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون تزریق)، گروه شاهد (تزریق آب استریل)، تزریق 5، 10، 15، 20 میلی‌گرم گلوتامین که در 5/0 میلی لیتر آب استریل حل و در روز 7 جنینی از قسمت باریک تخم‌مرغ به کیسۀ زرده توسط سرنگ با سوزن شماره 25 تزریق شد، بود. پس از تفریخ، بلافاصله از هر تکرار 10 جوجه (مخلوط نر و ماده) به قفس‌های گوشتی منتقل و تا سن 42 روزگی با جیرۀ غذایی توصیه راس 308 پرورش یافتند. وزن نسبی بورس فابریسیوس با تزریق 20 میلی‌گرم گلوتامین افزایش یافت (05/0P<). پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه به تزریق گلبول قرمز گوسفند در جوجه‌های تغذیه شده با 20 میلی‌گرم گلوتامین در دوران جنینی در مقایسه با تزریق صفر، 5، 10 و 15 میلی‌گرم بیشترین بود. نتایج این آزمایش پیشنهاد می‌کند که تزریق 20 میلی‌گرم گلوتامین به کیسۀ زرده در مقایسه با تزریق صفر، 5، 10 و 15 میلی‌گرم گلوتامین، عملکرد سیستم ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتی را ارتقاء می‌دهد.

کلمات کلیدی

, تزریق داخل تخم‌مرغ , ایمنی هومورال , کیسه زرده , گلوتامین.