عنوان : ( بررسی ماندگاری محصولات کشاورزی و مواد غذایی با استفاده از آزمون های غیر مخرب )
نویسندگان: علی محمدزاده , محمودرضا گلزاریان , محمدحسین عباسپور فرد ,چکیده
در صنعت کشاورزی، فنآوری پس از برداشت و صنایع تولید مواد غذایی، بررسی ویژگیها و کیفیت محصولات کشاورزی و مواد غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. توسعه ی تکنولوژی های پس از برداشت امکان کنترل عوامل آلودگی و شیوع بافت های ناسالم، افزایش مدت زمان نگهداری و افزایش عمر مفید و یا ماندگاری توده ای از محصولات را سبب می شود. هدف از این مقاله بررسی و معرفی برخی پارامترهای مهم و موثر در ارزیابی ماندگاری محصولات غذایی بویژه میوه ها و سبزیها می باشد. pH مهمترین پارامترهای تاثیر پذیر در بافت های سالم و ناسالم هنگام نگهداری و شیوع آلودگی، می توان به فعالیت آبی، دما و اشاره کرد. برخی شاخص های کیفی جهت ارزیابی ماندگاری و تغییرات بافت در طول نگهداری شامل تغیرات فیزیکی، شیمیایی، میکروبیولوژیکی و مزه و طعم می باشند. در پایان برخی از روش های جدید و غیر مخرب برای ارزیابی پارامترهای کیفی اعم از امواج ماکروویو، تصاویر حرارتی و اشعه ایکس معرفی شده است. با توجه به نتایج کارهای انجام گرفته در سالهای اخیر اکثر محققان کارآمد بودن این روشها را توصیه کردند و استفاده از آنها موجب تضمین امنیت مواد غذایی و کاهش ضایعات کشاورزی را در مراحل پس از برداشت سبب می شود.
کلمات کلیدی
, ماندگاری, تازگی محصولات کشاورزی, آزمون غیر مخرب@inproceedings{paperid:1043579,
author = {محمدزاده, علی and گلزاریان, محمودرضا and عباسپور فرد, محمدحسین},
title = {بررسی ماندگاری محصولات کشاورزی و مواد غذایی با استفاده از آزمون های غیر مخرب},
booktitle = {اولین همایش منطقه ای توسعه پایدار روستایی},
year = {2014},
location = {مغان, ايران},
keywords = {ماندگاری، تازگی محصولات کشاورزی، آزمون غیر مخرب},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی ماندگاری محصولات کشاورزی و مواد غذایی با استفاده از آزمون های غیر مخرب
%A محمدزاده, علی
%A گلزاریان, محمودرضا
%A عباسپور فرد, محمدحسین
%J اولین همایش منطقه ای توسعه پایدار روستایی
%D 2014