پژوهش در نشخوارکنندگان, دوره (2), شماره (1), سال (2014-12) , صفحات (91-109)

عنوان : ( تأثیر نوع منبع کربوهیدرات غیرالیافی بر تخمیرپذیری برخی از مواد خوراکی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت )

نویسندگان: فرخنده رضائی , محسن دانش مسگران ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این آزمایش اثر افزودن انواع مختلف کربوهیدرات های غیرالیافی (ساکارز، نشاسته و یا مخلوط مساوی از هر دو) بر مقدار تولید گاز و فراسنجه های تخمیر پذیری برخی از مواد خوراکی مورد مطالعه قرار گرفت. مواد خوراکی در آزمایش تولید گاز (سلولز خالص، علف خشک یونجه و تفاله چغندرقند) و کشت ثابت (علف خشک یونجه، سبوس گندم و تفاله چغندرقند) به صورت مکمل نشده و یا مکمل شده ( 70 میلی گرم به ازای گرم ماده خشک) با کربوهیدرات های غیر الیافی (ساکارز، نشاسته 72 و 96 ساعت ،48 ،24 ،12 ،8 ،4 ، و ساکارز + نشاسته) استفاده شدند. میزان تولید گاز در ساعات 2 در دمای 39 درجه سانتیگراد در هر دو تیمار مکمل شده و مکمل نشده مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج حاصل از تولید گاز نشان داد که افزودن هر سه تیمار حاوی کربوهیدارت های غیرالیافی به خوراکها در تمام زمانها (به جز در زمان دو ساعت) موجب افزایش معنیدار تولید گاز گردید افزودن ساکارز در مقایسه با نمونه شاهد موجب افزایش معنی دار نرخ تولید گاز در علف .(P<0/05) افزودن نشاسته به تفاله چغندر قند باعث کاهش معنی دار نرخ تولید گاز .(P<0/ خشک یونجه شد ( 05 هم چنین زمانی که علوفه پایه علف خشک یونجه یا تفاله چغندرقند بود افزودن .(P<0/ شد ( 05 ساکارز، نشاسته یا ساکارز + نشاسته به طور معنی داری تولید گاز از بخش قابل تخمیر را افزایش داد در آزمایش کشت ثابت افزودن کربوهیدرات های غیرالیافی هضم ماده خشک را در علف خشک یونجه به طور معنی داری کاهش داد. ثابت نرخ هضم ماده خشک در تفاله چغندرقند و سبوس گندم (به جز زمانی که ساکارز به سبوس گندم اضافه شد) به طور معنی داری با افزودن کربوهیدرات های بخش فاقد پتانسیل هضم ماده خشک در علف خشک یونجه با .(P<0/ غیرالیافی کاهش یافت ( 01 .(P<0/ افزودن کربوهیدرات های غیرالیافی به محیط کشت به طور معنی داری افزایش پیدا کرد ( 05

کلمات کلیدی

, سلولز, یونجه, تفاله چغندرقند, ساکارز, نشاسته
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1044768,
author = {فرخنده رضائی and دانش مسگران, محسن},
title = {تأثیر نوع منبع کربوهیدرات غیرالیافی بر تخمیرپذیری برخی از مواد خوراکی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت},
journal = {پژوهش در نشخوارکنندگان},
year = {2014},
volume = {2},
number = {1},
month = {December},
issn = {2345-4253},
pages = {91--109},
numpages = {18},
keywords = {سلولز، یونجه، تفاله چغندرقند، ساکارز، نشاسته},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تأثیر نوع منبع کربوهیدرات غیرالیافی بر تخمیرپذیری برخی از مواد خوراکی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت
%A فرخنده رضائی
%A دانش مسگران, محسن
%J پژوهش در نشخوارکنندگان
%@ 2345-4253
%D 2014

[Download]