عنوان : ( بررسی انرژی مصرفی تولید قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) در سطوح مختلف بستر کشت سالیانه در استان خراسان رضوی )
نویسندگان: مسعود سعیدی , مهدی خجسته پور , محمدحسین عباسپور فرد , محمد فارسی , امین نیکخواه کلاچاهی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق میزان انرژی مصرفی تولید قارچ دکمه ای در استان خراسان رضوی محاسبه شده است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 13 واحد تولید قارچ دکمه ای به دست آمد. واحدها در سه سطح مساحتی بستر کشت سالیانه کمتر از 7000 مترمربع و بیشتر از 20000 مترمربع مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، میزان انرژی ورودی برای تولید قارچ دکمه ای 79/ 2480 مگاژول بر مترمربع بود. سوخت، کاه و کلش گندم و ماشین ها به ترتیب با 79/76، 12/40 5/59 درصد پرمصرف ترین نهاده های انرژی در تولید قارچ دکمه ای بودند. نتایج تابع کاب داگلاس نشان داد که اثر نهاده های انرژی دانه گندم و کود مرغی در بین سایر نهاده ها بیش ترین ضریب رگرسیونی را به ترتیب (1/30) و (0/77) بر روی عملکرد (قارچ دکمهای و کمپوست) داشت.علاوه براین تأثیر نهاده کود مرغی بر عملکرد قارچ دکمه ای در سطح پنج درصد معنی دار بود. واحدهایی با مساحت بستر کشت سالیانه و 7000-200000 مترمربع از انرژی مصرفی کمتر و کارایی انرژی بالاتری برای تولید قارچ و کمپوست بر واحد سطح برخوردار بودند.