سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا , 2013-12-19

عنوان : ( اهمیت مصرف ماهی و نقش آن در سلامت انسان )

نویسندگان: مطهره پیرنیا , فریده طباطبائی یزدی , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ماهی یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین های حیوانی مورد نیاز انسان را در تمام جهان تشکیل می دهد.در علم مواد غذایی واژه ماهی به گونه های خوراکی آن شامل نرم تنان ، سخت پوستان و سایر ماهی های آب های شیرین و شور اطلاق می شود. ماهی بعنوان منبع مهمی از ریز مغذی ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و اسیدهای چرب چند غیر اشباعی می باشد.پروتئین ماهی دارای ارزش بیولوژیکی بالایی است و حاوی طیف گسترده ای از اسیدهای آمینه ضروری مانند لیزین ، متیونین ، ترئونین و غیره می باشد از این رو ضریب هضم پذیری نسبتا بالایی دارد که برای همه ی گروه های سنی مناسب است.ماهی به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید و سودمند بعنوان یک ماده مغذی و کامل شناخته شده است. اهداف هدف از تحقیقات صورت گرفته در این مطالعه بررسی تاثیرات مطلوب و مفید حاصل از مصرف مواد غذایی دریایی و به طور خاص ماهی به عنوان یک ماده غذایی کامل که حاوی ترکیبات اساسی است ، می باشد . بحث و نتیجه گیری در یک بررسی صورت گرفته بر روی ماهی و روغن آن دیده شد که ماهی حاوی اسید های چرب چند غیر اشباعی امگا 3 می باشد که برای عملکرد بهتر مغز و سیستم عصبی حائز اهمیت می باشد و از طرفی مصرف نسبتا کم ماهی حاوی اسید های چرب امگا 3 خطر بیماری های قلبی عروقی را نیز در بزرگسالان کاهش داد.در مطالعه دیگری که اثرات مصرف ماهی را ارزیابی کردند دریافتند که مصرف ماهی توسط زنان خطر پیشرفت بیماری های عصبی را در زمان زایمان کاهش داده و از طرفی از میزان خطراتی چون سکته ، افسردگی ، اضطراب ،بیماری های التهابی و دیابت می کاهد.در بررسی دیگری که بر روی مواد معدنی موجود در ماهی صورت گرفت دریافتند که جذب سلنیم به عنوان یک مینرال تاثیرات مثبتی چون جلوگیری از بیماری های قلبی – عروقی و التهابی و سرکوب سرطان های احتمالی را دارا می باشد.در مطالعات انجام شده بر روی پروتئین ماهی دیده شده است که پروتئین ماهیان دارای طیف گسترده ای از اسیدهای آمینه ضروری شامل لیزین ، متیونین ، ترئونین و غیره می باشد که این ترکیب اسید آمینه سبب ایجاد ضریب هضم پذیری نسبتا بالایی شده است، از این رو مصرف آن را برای افراد بزرگسال مناسب می سازد. نتیجه گیری کلی با توجه به آنچه که تا کنون انجام گرفته است مشخص شده است که ماهی بعنوان یک غذای کامل که ترکیبی از مواد مغذی مختلف می باشد میزان استفاده از آن رو به افزایش است از این رو به منظور دریافت اثرات مطلوب و سلامتی بخش حاصل از مصرف آبزیان توجهات به آبزیان پرورشی معطوف شده است.چندین مطالعه نیز مصرف یک تا دو وعده ماهی در هفته را برای حفظ و بهبود سلامت بدن توصیه کرده اند.

کلمات کلیدی

برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1045484,
author = {پیرنیا, مطهره and طباطبائی یزدی, فریده and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {اهمیت مصرف ماهی و نقش آن در سلامت انسان},
booktitle = {سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا},
year = {2013},
location = {ايران},
keywords = {ماهی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T اهمیت مصرف ماهی و نقش آن در سلامت انسان
%A پیرنیا, مطهره
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا
%D 2013

[Download]