علوم باغبانی, دوره (29), شماره (2), سال (2015-7) , صفحات (216-231)

عنوان : ( تأثیر منابع تغذیه ای مختلف بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) در یک نظام‌ زراعی اکولوژیک )

نویسندگان: محمد بهزاد امیری , علیرضا کوچکی , مهدی نصیری محلاتی , محسن جهان ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به‌منظور بررسی اثر کودهای مختلف بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.)، آزمایشی در سال زراعی 88-1387 به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. کود مرغی (صفر و 20 تن در هکتار) و 5 نوع کود مختلف (شامل: کودهای بیولوژیک نیتروکسین (A) (دارای باکتری‌های Azotobacter sp. و Azospirillum sp.) و باکتری‌های حل‌کننده‌ی فسفات (B) (دارای باکتری‌های Bacillus sp. و Pseudomonas sp.)، A+B، مخلوط کود شیمیایی نیتروژن و فسفر و شاهد (عدم‌استفاده از کود) به ترتیب به عنوان فاکتور اصلی و فرعی مد‌‌نظر قرار گرفتند. نتایج آزمایش حاکی از آن بود که کاربرد کود مرغی موجب افزایش 15 درصدی عملکرد کل نسبت به عدم‌کاربرد کود مرغی شد. با‌توجه به نتایج آزمایش بیشترین و کمترین مقدار ویتامین‌ث به‌ترتیب در تیمارهای کود بیولوژیک نیتروکسین (44/11 میلی‌گرم در 100 گرم نمونه) و کود شیمیایی (40/7 میلی‌گرم در 100 گرم نمونه) مشاهده شد. تمامی کودهای بیولوژیک و شیمیایی مورد استفاده در آزمایش میزان لیکوپن را نسبت به شاهد افزایش دادند، به‌طوری که بیشترین میزان لیکوپن در کود بیولوژیک بیوفسفر (38/2 میلی گرم در 100 گرم نمونه) بدست آمد. نتایج آزمایش بیانگر آن بود که وزن میوه در بوته در چین اول به مقدار قابل‌توجهی (61%) بیشتر از چین دوم بود.

کلمات کلیدی

بیوفسفر؛ عملکرد؛ لیکوپن؛ نیتروکسین؛ ویتامین‌ث
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1045577,
author = {امیری, محمد بهزاد and کوچکی, علیرضا and نصیری محلاتی, مهدی and جهان, محسن},
title = {تأثیر منابع تغذیه ای مختلف بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) در یک نظام‌ زراعی اکولوژیک},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2015},
volume = {29},
number = {2},
month = {July},
issn = {2423-3986},
pages = {216--231},
numpages = {15},
keywords = {بیوفسفر؛ عملکرد؛ لیکوپن؛ نیتروکسین؛ ویتامین‌ث},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تأثیر منابع تغذیه ای مختلف بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) در یک نظام‌ زراعی اکولوژیک
%A امیری, محمد بهزاد
%A کوچکی, علیرضا
%A نصیری محلاتی, مهدی
%A جهان, محسن
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2015

[Download]