عنوان : ( اثرات افزودن پلی اتیلن گلیکول بر تولید گاز متان در شکمبه، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تفاله های انگور و لیموترش )
نویسندگان: امیر رضا صفایی , نور محمد تربتی نژاد , هرمز منصوری , سعید زره داران ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش، اثرات اضافه کردن پلی اتیلن گلیکول ( PEG ) به تفاله های انگور و لیموترش بر روند تولید گاز متان حاصل از تخمیر شکمبه ای، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم، بررسی شد. تفاله های انگور و لیموترش باقیمانده از تولید آبمیوه جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شدند. تفاله ها در فضای مسقف و با تهویه مناسب خشک و آسیاب (با الک یک میلیمتر) شدند. ترکیبات شیمیایی این تفاله ها شامل پروتئین خام، دیواره سلولی، خاکستر خام، چربی خام، ترکیبات فنلی، تانن کل و انرژی خام تعیین شد. آزمایش تولید گاز برای زمانهای مختلف تخمیر شکمبه ای و نیز مقدار تولید گاز متان با شش تیمار شامل تفاله های انگور، لیموترش و شاهد (بدون و حاوی PEG ) در قالب طرح فاکتوریل (2×3) که با 3 تکرار انجام و نیز با نرم افزار آماری R تجزیه و تحلیل شدند. ترکیبات شیمیایی تفاله انگور با تفاله لیموترش متفاوت (05/0 P< ) شد. مقدار تولید گازمتان (در 24 ساعت تخمیر به ازای هر 200 میلیگرم) تفاله انگور (بدون و حاوی PEG ) به ترتیب 3/13 و7/27 میلی لیتر و در تفاله لیموترش 8/73 و 3/67 میلی لیتر بود. در مجموع افزودن PEG به تفاله ها، باعث افزایش معنی داری در قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم شد. اضافه کردن PEG ، باعث تغییر رفتار دوگانه ای در مقدار تولید گازمتان شد به نحوی که در تفاله های انگور و لیموترش به ترتیب باعث افزایش و کاهش معنی داری (05/0 P< ) در تولید گازمتان شد.
کلمات کلیدی
, پلی اتیلن گلیکول, تولید متان, انگور, لیموترش, تفاله@article{paperid:1045913,
author = {امیر رضا صفایی and نور محمد تربتی نژاد and هرمز منصوری and زره داران, سعید},
title = {اثرات افزودن پلی اتیلن گلیکول بر تولید گاز متان در شکمبه، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تفاله های انگور و لیموترش},
journal = {پژوهش های تولیدات دامی},
year = {2014},
volume = {5},
number = {9},
month = {August},
issn = {۲۲۵۱-۸۶۲۲},
pages = {83--95},
numpages = {12},
keywords = {پلی اتیلن گلیکول، تولید متان، انگور، لیموترش، تفاله},
}
%0 Journal Article
%T اثرات افزودن پلی اتیلن گلیکول بر تولید گاز متان در شکمبه، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تفاله های انگور و لیموترش
%A امیر رضا صفایی
%A نور محمد تربتی نژاد
%A هرمز منصوری
%A زره داران, سعید
%J پژوهش های تولیدات دامی
%@ ۲۲۵۱-۸۶۲۲
%D 2014