عنوان : ( بررسی رفتار چسبناکی پودر مواد غذایی و تکنیک های تعیین آن )
نویسندگان: رضا صلاحی , محبت محبی , مسعود تقی زاده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
پدیده چسبناکی پودر مواد غذایی به دلیل اثر روی فرآیند تولید، حمل ونقل و کیفیت پودرها حائز اهمیت است. بخش عمده ای از فرآورده های لبنی و میوه ها را قندهایی با وزن مولکولی پایین نظیر لاکتوز، ساکارز، گلوکوز، فروکتوز و برخی از اسیدهای آلی تشکیل می دهد. این اجزا جنبش مولکولی بالایی در دماهای نسبتا پایین از خود نشان می دهند که می تواند سبب ایجاد خاصیت چسبناکی در پودر مواد غذایی شود. پدیده چسبناکی منجر به کاهش در بازده تولید محصول ، تخریب کیفیت به خصوص برای مواد حساس به حرات، طولانی شدن فرآیند و احتمال ایجاد سوختگی در محصول می شود. بنابراین، اقدامات خاص در طی تولید، نگه داری، جابجایی و عرضه در بازار ضروری است. در این مقاله اهمیت نقش چسبناکی در صنعت پودر مواد غذایی و تکنیک های تعیین آن و نیز ارتباط بین رفتار چسبناکی پودر مواد غذایی و دمای گذار شیشه ای مورد بررسی قرار گرفته است.
کلمات کلیدی
, پودر مواد غذایی, پیوستگی و چسبندگی, تعیین نقطه چسبناکی, گذار شیشه ای@inproceedings{paperid:1046238,
author = {صلاحی, رضا and محبی, محبت and تقی زاده, مسعود},
title = {بررسی رفتار چسبناکی پودر مواد غذایی و تکنیک های تعیین آن},
booktitle = {بیست و دومین کنگره ملی صنایع غذایی},
year = {2014},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {پودر مواد غذایی، پیوستگی و چسبندگی، تعیین نقطه چسبناکی،گذار شیشه ای},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی رفتار چسبناکی پودر مواد غذایی و تکنیک های تعیین آن
%A صلاحی, رضا
%A محبی, محبت
%A تقی زاده, مسعود
%J بیست و دومین کنگره ملی صنایع غذایی
%D 2014