دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار , 2014-10-13

عنوان : ( تکنیک های نوین بسته بندی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمه )

نویسندگان: اکرم قهرمانی چرمهینی , ناصر صداقت , آرش کوچکی , الناز میلانی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

فلفل دلمه یکی از محصولات مهم کشاورزی می باشد که در مناطق گرمسیری رشد یافته و از نظر برخی ترکیبات به ویژه آسکوربیک اسید غنی می باشد. در کنار ارزش غذایی بالایی که در پیشگیری از بیماری ها دارد با این وجود به دلیل چروکیدگی و از دست دادن رطوبت و به دنبال آن کاهش ویتامین ها و سایر خصوصیات کیفی مانند نرم شدن بافت و ... در مرحله پس از برداشت تا مصرف با مشکلاتی همراه خواهد بود. از این رو با تکنیک های بسته بندی می توان تا حدود زیادی از افت خصوصیات فیزیکوشیمیایی جلوگیری نمود. امروزه از بسته بندی اتمسفر اصلاح شده به طور گسترده ای جهت افزایش ماندگاری میوه ها و سبزیجات تازه مورد استفاده قرار گرفته است که مهمترین پارامترها در موفقیت این نوع بسته بندی، استفاده از ترکیب گازی بهینه، فیلم بسته بندی و دمای مناسب می باشد. هم چنین جدیدترین روش ها در بهبود ماندگاری سبزیجات تازه کاربرد پوشش های خوراکی می باشد که دارای خاصیت ضدباکتریایی، ممانعت کننده مهاجرت رطوبت و گاز می باشند که در این بین کیتوزان به دلیل دارا بودن خصوصیاتی از قبیل غیر سمی، زیست تخریب پذیر و زیست سازگار بودن کاربرد گسترده ای در ماندگاری فلفل دلمه داشته است. بعلاوه افزودن اسانس های روغنی به پوشش خوراکی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی می تواند خاصیت ضدباکتریایی پوشش را افزایش دهد. این مقاله مروری بر کاربرد تکنیک های نوین بسته بندی از جمله بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، پوشش خوراکی به تنهایی و در ترکیب با اسانس روغنی دارچین جهت بهبود ماندگاری فلفل دلمه می باشد.

کلمات کلیدی

, فلفل دلمه, بسته بندی, پوشش
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1047450,
author = {قهرمانی چرمهینی, اکرم and صداقت, ناصر and کوچکی, آرش and الناز میلانی},
title = {تکنیک های نوین بسته بندی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمه},
booktitle = {دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار},
year = {2014},
location = {تهران, ايران},
keywords = {فلفل دلمه،بسته بندی،پوشش خوراکی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تکنیک های نوین بسته بندی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمه
%A قهرمانی چرمهینی, اکرم
%A صداقت, ناصر
%A کوچکی, آرش
%A الناز میلانی
%J دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
%D 2014

[Download]