اکو فیزیولوژی گیاهان زراعی, دوره (8), شماره (2), سال (2014-9) , صفحات (165-180)

عنوان : ( خصوصیات زراعی ذرت و لوبیا چشم بلبلی در پاسخ به مصرف قارچ میکوریزا و باکتری مزوریزوبیوم به صورت کشت مخلوط و خالص )

نویسندگان: زهرا مرزبان , محمدرضا عامریان , مجتبی ممرآبادی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور مطالعه خصوصیات زراعی ذرت و لوبیا چشم بلبلی به مصرف قارچ میکوریزا و باکتری م زوریزوبیوم در کشت مخلوط، آزمایشی در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود به اجرا در آمد. آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی به صورت خالص و کشت =I ، کشت خالص لوبیا =B ، کشت خالص ذرت =Z : مخلوط بر اساس سری های افزایشی در 10 تیمار شامل لوبیا + باکتری مزوریزوبیوم، =BB ، لوبیا + قارچ مایکوریزا =BM ، ذرت + قارچ مایکوریزا =ZM ، مخلوط ذرت و لوبیا کشت مخلوط + =IB ، کشت مخلوط + قارچ مایکوریزا =IM ، لوبیا + قارچ مایکوریزا + باکتری مزوریزوبیوم =BMB کشت مخلوط + قارچ مایکوریزا + باکتری مزوریزوبیوم بود ند . نتایج حاصل از آزمایش =IMB ، باکتری مز وریزوبیوم نشان داد که اثر تیمار بر عملکرد دانه در بوته، محتوی کلروفیل برگ، وزن خشک غلاف لوبیا، وزن خشک بلال، تعداد دانه در بلال و نسبت برابری زمین جز یی هر دو گیاه معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه در بوته لوبیا چشم بلبلی و ذرت با میانگین های 10 و 108 گرم در بوته بهترتیب در تیمارهای کشت خالص به همراه باکتری مزوریزوبیوم و کشت خالص ذرت به همراه قارچ میکوریزا مشاهده شد . همچنین، بیشترین میزان نسبت برابری زمین جز ی ی ذرت و 1 در تیمارهای کشت مخلوط و کشت مخلوط توام با قارچ / 1 و 47 / لوبیا چشم بلبلی به ترتیب با میانگین های 7 میکوریزا و باکتری مزوریزوبیوم مشاهده شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که نسبت برابری زمین بیشتر از یک برای ذرت و لوبیا چشم بلبلی، نشاندهنده روابط متقابل مثبت بین اعضای گیاهی مخلوط نسبت به خالص بوده و بیان کننده برتری کشت مخلوط ذرت و لوبیا چشم بلبلی نسبت به کشت خالص میباشد.

کلمات کلیدی

, قارچ میکوریزا, کشت مخلوط افزایشی, مزوریزوبیوم.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1047836,
author = {زهرا مرزبان and محمدرضا عامریان and ممرآبادی, مجتبی},
title = {خصوصیات زراعی ذرت و لوبیا چشم بلبلی در پاسخ به مصرف قارچ میکوریزا و باکتری مزوریزوبیوم به صورت کشت مخلوط و خالص},
journal = {اکو فیزیولوژی گیاهان زراعی},
year = {2014},
volume = {8},
number = {2},
month = {September},
issn = {2538-1822},
pages = {165--180},
numpages = {15},
keywords = {قارچ میکوریزا، کشت مخلوط افزایشی، مزوریزوبیوم.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T خصوصیات زراعی ذرت و لوبیا چشم بلبلی در پاسخ به مصرف قارچ میکوریزا و باکتری مزوریزوبیوم به صورت کشت مخلوط و خالص
%A زهرا مرزبان
%A محمدرضا عامریان
%A ممرآبادی, مجتبی
%J اکو فیزیولوژی گیاهان زراعی
%@ 2538-1822
%D 2014

[Download]