همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی , 2015-05-27

عنوان : ( اثر مرحله گلدهی بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک یونجه خشک )

نویسندگان: پریسا خیراندیش , سیدعلیرضا وکیلی , محسن دانش مسگران ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر مرحله بلوغ (قبل گلدهی، 50 درصد گلدهی و 100 درصد گلدهی) برترکیب شیمیایی و فراسنجه و فیبر AOAC ( هایتجزیهپذیری ماده خشک صورت گرفت. برای اندازه گیری ماده خشک، خاکستر و پروتئینخام از روش ( 2005 نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی از روش ونسوست ( 1991 ) استفاده شد. فراسنجه های تجزیهپذیری ماده خشک با استفاده از روش مورد مطالعه قرار گرفت. میزان ماده خشک یونجه با پیشرفت مرحله رشد افزایش یافته و از 260 قبل از (In Situ) درون کیسه ای NDF با پیشرفت مرحله رشد افزایش یافته، بطوریکه ADF و ٢ NDF گلدهی به 280 گرم در کیلوگرم در گلدهی کامل رسید ١ ،198) CP 327 گرم در کیلوگرم بود. با این وجود با افزایش مرحله بلوغ میزان ،308 ،292 ADF 511 و ،432 ، به ترتیب 381 به طور معنی داری با افزایش رشد گیاه کاهش یافته و بهترتیب مرحله بلوغ به a 189 گرم در کیلوگرم) کاهش یافت. بخش ،192 ،0/ نیز طی مرحله رشد کاهش یافته و به ترتیب پیشرفت مرحله رشد 413 b 0/353 رسید. همچنین میزان بخش ،0/389 ،0/417 بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. با افزایش مرحله گلدهی، محتوای برگ کاهش و میزان دیواره c 0/375 شد. بخش ،0/391 سلولی افزایش یافت که احتمالا بدلیل تغییر در نسبت برگ به ساقه گیاه مربوط میباشدکه این امر سبب کاهش قابلیت هضم و فراسنجههای تجزیهپذیری میشود. نتایج این پژوهش نشان داد که برداشت یونجه در مراحل اولیه گلدهی میتواند منجر به تولید علوفه مرغوب و با کیفیت گردد.

کلمات کلیدی

, یونجه, تجزیه پذیری, مرحله رشد, درون کیسهای
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1048492,
author = {خیراندیش, پریسا and وکیلی, سیدعلیرضا and دانش مسگران, محسن},
title = {اثر مرحله گلدهی بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک یونجه خشک},
booktitle = {همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی},
year = {2015},
location = {بیرجند, ايران},
keywords = {یونجه، تجزیه پذیری، مرحله رشد، درون کیسهای},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T اثر مرحله گلدهی بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک یونجه خشک
%A خیراندیش, پریسا
%A وکیلی, سیدعلیرضا
%A دانش مسگران, محسن
%J همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی
%D 2015

[Download]