عنوان : ( ارزیابی روش مناسب استخراج DNA کپک Aspergillus niger از رب گوجه فرنگی )
نویسندگان: رضا کاراژیان , محمدباقر حبیبی نجفی , مسعود یاورمنش , محمدرضا عدالتیان دوم , حمید رضا پویان فر ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق روش های استخراج DNA آسپرژیلوس نایجر از رب گوجه فرنگی بهینه سازی شده و با همدیگر مقایسه شده اند. به این منظور از روش های کلاسیک استخراج بهینه سازی شده و روش های مبتنی بر کیت تجاری استفاده شد. اسپور کپک آسپرژیلوس نایجر در مقادیر مختلف (101، 103، 105 CFU/gr) به رب گوجه فرنگی اضافه شد و پس از رشد و ایجاد میسیلوم کپک استخراج DNA با پنج روش انجام شد.تفاوت روش های به کار گرفته شده بر اساس استفاده از نیتروژن مایع، اولتراسوند و محلول های لیز کننده دیواره سلولی بود. این روش ها از نقطه نظر کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با دستگاه نانودراپ مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین با استفاده از الکتروفورز ژل DNA استخراج شده از لحاظ عدم مشاهده هاله و نبود آلودگی پروتئینی و جهت بررسی وجود ممانعت کننده های PCR در نمونه های DNA استخراج شده عملیات PCR با استفاده از پرایمرهای پیشرونده و پس رونده طراحی شده انجام شد. نتایج نانودراپ و الکتروفورز ژل DNA و نتایج PCR در 5 روش موید این مطلب است که روش 1 مناسب ترین روش برای استخراج DNA این کپک از رب گوجه فرنگی می باشد.
کلمات کلیدی
, وازگان کلیدی: استخراج DNA, آسپرژیلوس نایجر, رب گوجه فرنگی@article{paperid:1048698,
author = {کاراژیان, رضا and حبیبی نجفی, محمدباقر and یاورمنش, مسعود and عدالتیان دوم, محمدرضا and حمید رضا پویان فر},
title = {ارزیابی روش مناسب استخراج DNA کپک Aspergillus niger از رب گوجه فرنگی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {13},
number = {57},
month = {November},
issn = {2008-8787},
pages = {133--143},
numpages = {10},
keywords = {وازگان کلیدی: استخراج DNA، آسپرژیلوس نایجر، رب گوجه فرنگی},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی روش مناسب استخراج DNA کپک Aspergillus niger از رب گوجه فرنگی
%A کاراژیان, رضا
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A یاورمنش, مسعود
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A حمید رضا پویان فر
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2016