سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی , 2015-09-09

عنوان : ( بهینه سازی ژنتیکی باکتری¬های اسیدلاکتیک (گونه¬های پروبیوتیکی) جهت افزایش تولید اگزوپلی ساکارید¬ها )

نویسندگان: علیرضا وسیعی , محمد سهرابی بالسینی , ایدین ماه تابانی , سارا کمالی , هدیه داودی مقدم , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مهندسی متابولیک عمل بهینه سازی ژنتیکی در سلول ها به منظور افزایش تولید سلولی یک ماده خاص تعریف می¬شود. در این مسیر به اصولی از مهندسی شیمی، علوم محاسباتی ،بیوشیمی و زیست شناسی ملکولی نیاز است. اگزو پلی ساکارید ها EPS)) پلیمر هایی با زنجیره بلند و وزن مولکولی بالا هستند که در آب حل شده و یا پخش می گردند و باعث ژله ای شدن و قوام مواد غذایی می گردد. از کاربرد های این ماده می توان به اثر امولسیفایری،پایدار کنندگی سوسپانسیون، کنترل کریستالیزاسیون، ممانعت از سینرسیس، انکپسولاسیون، تشکیل فیلم و بهبود کیفیت در پنیر اشاره کرد. ملکول های EPS تولید شده توسط لاکتیک اسید باکتریهای مختلف ویژگیهای شیمیایی وبیوفیزیکی زیادی دارند که شامل ترکیبات قندی، linkage قندی ،طول و انشعابات پلی¬مر می باشد .این پلی مرها نقش مهمی در خواص رئولوژیکی و ویژگی های بافتی غذاهای تخمیری دارند. باکتری های اسید لاکتیک میکروارگانیسم های ایمن و منابع خوبی برای EPS هستند. بعضی از پلی ساکارید های تولیدی توسط باکتریهای اسید لاکتیک پروبیوتیک، کلسترول خون را کاهش می¬دهند وضد تومور هستند. طی دهه های اخیر در مورد تولید EPSتوسط باکتریهای اسید لاکتیک مطالعات زیادی شده است. از این مطالعات میتوان برای طراحی معقول مهندسی متابولیک برای تغییر در تولید EPS استفاده شود. EPS تولید شده بوسیله باکتریهای اسید لاکتیک ویژگی های ناپایداری دارد که بوسیله ناپایداری ژنتیکی مشخص می¬شود.این ناپایداری ممکن است نتیجه ی ناپایداری ژِنومی باشد که به خاطر حذف و دوباره شکل دهی در ژن هایEPS یا از دست دادن کلی پلاسمید مربوطه باشد. مهندسی آینده باکتری های اسید لاکتیک به شناسایی محصولات پر ارزش مثل آنتی اکسیدان ها نیاز دارد که میتوان بوسیله¬ی استراتژی های مهندسی متابولیک به آنها دست یابند.

کلمات کلیدی

, باکتری های اسید لاکتیک, اگزوپلی ساکارید, مهندسی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1049427,
author = {وسیعی, علیرضا and سهرابی بالسینی, محمد and ماه تابانی, ایدین and کمالی, سارا and داودی مقدم, هدیه and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {بهینه سازی ژنتیکی باکتری¬های اسیدلاکتیک (گونه¬های پروبیوتیکی) جهت افزایش تولید اگزوپلی ساکارید¬ها},
booktitle = {سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی},
year = {2015},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {باکتری های اسید لاکتیک، اگزوپلی ساکارید، مهندسی متابولیک},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بهینه سازی ژنتیکی باکتری¬های اسیدلاکتیک (گونه¬های پروبیوتیکی) جهت افزایش تولید اگزوپلی ساکارید¬ها
%A وسیعی, علیرضا
%A سهرابی بالسینی, محمد
%A ماه تابانی, ایدین
%A کمالی, سارا
%A داودی مقدم, هدیه
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی
%D 2015

[Download]