سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی , 2015-09-09

عنوان : ( استفاده از باکتریوفاژها در تشخیص و کنترل پاتوژن های غذایی )

نویسندگان: ایدین ماه تابانی , سارا کمالی , هدیه داودی مقدم , علیرضا وسیعی , محمد سهرابی بالسینی , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بروز بیماری¬های عفونی ناشی از غذا پایدار بوده و حتی در بسیاری از کشورها افزایش یافته است. از طرفی آگاهی ما در مورد اقدامات بهداشتی در تولید مواد غذایی نیز به طرز چشمگیری در دهه¬های گذشته افزایش یافته است. با این حال، حتی امروزه روش¬های مدرن تولید و برنامه¬های نظارت غذایی فشرده قادر به کنترل موثر این مشکل نبوده¬اند. با افزایش حجم تولید و در نتیجه توزیع بین مصرف کنندگان، در صورتیکه محصول تولیدی آلوده بوده باشد، به طور بالقوه باعث بروز بیماری های واگیردار گسترده خواهد شد. بر این اساس، پژوهش¬ها بر بهبود ایمنی مواد غذایی همچنین بررسی روش¬ها و فن¬آوری های جدید معطوف شده است. چنین رویکردی با استفاده از باکتریوفاژها برای از بین بردن اختصاصی باکتری¬های ناخواسته نشان داده می-شود. ویژگی بسیار اختصاصی فاژها آنها را نامزد ایده آلی برای برنامه¬های کاربردی طراحی شده جهت افزایش ایمنی مواد غذایی در طول فرآیند تولیدمعرفی می¬کند. فاژها دشمنان طبیعی باکتری¬ها بوده و می¬توانند برای کنترل بیولوژیکی باکتری¬ها بدون تداخل با فلور طبیعی یا استارتر کالچرهای محصولات تخمیری مورد استفاده قرار گیرند. علاوه بر این، فاژها یا پروتئین¬های مشتق شده از آنها نیز می¬توانند برای تشخیص حضور پاتوژن-های ناخواسته در مواد غذایی و یا محیط¬های تولید به کار گرفته شوند و اجازه شناسایی سریع و خاص از سلول های زنده را می¬دهند. این نوشتار در نظر دارد تا به طور خلاصه، اصول و جایگاه فعلی استفاده از این روش را با توجه به مطالعات صورت گرفته تا کنون مورد بررسی قرار دهد.

کلمات کلیدی

, اشرشیاکلی, باکتریوفاژ, پاتوژن, سالمونلا, لیستریا,
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1049428,
author = {ماه تابانی, ایدین and کمالی, سارا and داودی مقدم, هدیه and وسیعی, علیرضا and سهرابی بالسینی, محمد and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {استفاده از باکتریوفاژها در تشخیص و کنترل پاتوژن های غذایی},
booktitle = {سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی},
year = {2015},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {اشرشیاکلی، باکتریوفاژ، پاتوژن، سالمونلا، لیستریا، مایکوباکتریوم},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T استفاده از باکتریوفاژها در تشخیص و کنترل پاتوژن های غذایی
%A ماه تابانی, ایدین
%A کمالی, سارا
%A داودی مقدم, هدیه
%A وسیعی, علیرضا
%A سهرابی بالسینی, محمد
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی
%D 2015

[Download]