سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی , 2015-09-09

عنوان : ( شناسایی پاتوژنهای غذایی با استفاده از روش تکثیر ژن 16S )

نویسندگان: فریده طباطبائی یزدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

علل شایع بیماریها و مسمومیت هایی که از راه غذا انتقال پیدا می کنند باکتری ها ، سموم باکتریایی ، ویروس ها و انگلها هستند. عوامل باکتریایی مختلفی می توانند عامل ایجاد بیماری باشند. آنها بطور طبیعی در محیط یافت میشوند، در بدن میزبان و یا در غذا تکثیر میشوند .بعضی از آنها اسپور تشکیل میدهند و بعضی دیگر میتوانند توکسین تولید کنند. قبل از ظهور و گسترش روشهای مولکولی، روش اصلی شناسایی باکتریهای پاتوژن بر مبنای خواص فنوتیپی باکتریها بود، که شامل ویژگیهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میباشد. در مطالعات اخیر، روشهای مولکولی به عنوان روشهای موثر جهت شناسایی جمعیتهای میکروبی پیچیده از جمله پاتوژنهای موجود در مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. PCR نگرش ما را از تحقیقات صرف، به آزمایشهای کاربردی پزشکی، غذایی، قضایی و محیطی معطوف ساخته است. بنظر میرسد دقیقترین ابزار برای شناسایی ایزولههای باکتریایی، توالییابی ژن 16S rRNA آنها باشد. قسمتهایی از مولکول 16S rRNA در بین گونههای باکتریایی محافظت شده است و میتواند جهت مقایسه و تطبیق ایزولههای مختلف به کار رود. توالییابی 16S rRNA اگر چه سریع و قابل اعتماد میباشد اما ممکن است نتایج حاصل از این روش گیج کننده باشند که علت آن، اطلاعات وسیع مربوط به توالییابی در بانک اطلاعاتی NCBI میباشد. بنابراین، استفاده از روشهای پلیفازیک برای شناسایی سویههای پاتوژن ضروری به نظر میرسد.

کلمات کلیدی

, شناسایی, باکتری های پاتوژن, توالی یابی ژن
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1049782,
author = {طباطبائی یزدی, فریده},
title = {شناسایی پاتوژنهای غذایی با استفاده از روش تکثیر ژن 16S},
booktitle = {سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی},
year = {2015},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {شناسایی، باکتری های پاتوژن، توالی یابی ژن},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T شناسایی پاتوژنهای غذایی با استفاده از روش تکثیر ژن 16S
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی
%D 2015

[Download]