عنوان : ( بررسی استفاده از فناوری پلاسمای غیر حرارتی بر خصوصیات رنگ سنجی مایع تخم مرغ )
نویسندگان: سوگل مظلوم , مسعود شفافی زنوزیان , فرشاد صحبت زاده , فریده طباطبائی یزدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
تخم مرغ یک منبع غذایی مهم است که به دلیل وجود مقدار فراوان مواد مغذی، جزء مواد غذایی ممتاز قررار ررفتره اسرت . این ماده ی غذایی شامل منابع عمده ای از پروتئین، کربوهیدرات، لیپید و ویتامین ها می باشد که بیشرتر ایرن ویترامین هرا و مواد مغذی در زردهی تخم مرغ یافت میشوند و در بسیاری از فرمولاسیون های مواد غذایی بصورت خام بکار برده می شود. مایع تخممرغ به تخم مرغ بدون پوسته رفته می شود که این محصول بایستی کاملا بهداشرتی بروده و پاستوریزاسریون ان از اهمیت خاصی برخوردار است که در سال های اخیر از فرایندهایی نظیر پلاسمای سرد و پاستوریزاسیون دستی جهرت از برین بردن میکرواررانیسم ها استفاده می شود. در این پژوهش نمونه های مایع تخم مرغ اماده شده طی فرایند پاستوریزاسریون و 3 و 5.1 دقیقه( قرار ررفتند و اثر این عوامل و سطوح مختلرف ان هرا برر میرزان ، پلاسمای سرد در زمان های مختلف ) 5.1 تغییرات پارامترهای اولیه و ثانویه رنگ سنجی مشخص رردید. میزان اولیه روشنایی، قرمرزی، زردی، کرومرا و تره رنرگ در 5 و .. 5 - بود. میرزان مولفره هرای روشرنایی، زردی و قرمرزی در ..4 ،3.3 ، - 5..5 ، نمونه ی مایع تخم مرغ به ترتیب 15 تمامی نمونه های تیمار شده با پاستوریزاسیون و پلاسما شده افزایش اماری معنی داری یافتند. اما میزان تغییرات روشرنایی و قرمزی در نمونه پلاسما کمتر و میزان تغییرات ته رنگ دارای شدت بیشتری نسبت به نمونه ی پاستور برود . میرزان تغییررات رنگی طی پروسه های مختلف می تواند در رنگ نهایی محصول تاثیر قابرل تروجهی داشرته باشرد و شناسرایی اثررات سرایر فرایندهای حرارتی و غیر حرارتی جهت شناخت بهتر این تغییرات رنگی نیازمند تحقیقات بیشتری توسر سرایر پژوهشرگران می باشد.
کلمات کلیدی
, مایع تخم مرغ, پلاسمای سرد, پاستوریزاسیون, پارامترهای رنگ سنجی.@inproceedings{paperid:1049783,
author = {سوگل مظلوم and مسعود شفافی زنوزیان and فرشاد صحبت زاده and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {بررسی استفاده از فناوری پلاسمای غیر حرارتی بر خصوصیات رنگ سنجی مایع تخم مرغ},
booktitle = {اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی},
year = {2013},
location = {ايران},
keywords = {مایع تخم مرغ، پلاسمای سرد، پاستوریزاسیون، پارامترهای رنگ سنجی.},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی استفاده از فناوری پلاسمای غیر حرارتی بر خصوصیات رنگ سنجی مایع تخم مرغ
%A سوگل مظلوم
%A مسعود شفافی زنوزیان
%A فرشاد صحبت زاده
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
%D 2013