عنوان : ( بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه ور به وسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس )
نویسندگان: شفیعه منصوری , سید جمال اشرفی , فاطمه یزدیان , مجید عزیزی ارانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
لواستاتین، یک داروی قوی برای کاهش کلسترول خون به حساب میآید. از آنجا که علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه، بیماریهای قلبی-عروقی است که در نتیجه رسوب چربیها و بهویژه کلسترول در شریانهای بزرگ بوجود میآید، بنابراین، رژیم غذایی حاوی لواستاتین میتواند سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری شود. در این پژوهش، لواستاتین، موناکولین K یا مهارکننده رقابتی آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم مؤثر در سنتز کلسترول)، توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC5303 در تخمیر غوطه ور تولید شد. هفت عامل تغذیهای و شیمیایی مؤثر در تولید لواستاتین شامل مالتوز، پپتون، MgSO4.7H2O، KH2PO4 ،MnSO4.H2O، تیامین و pH به روش پلاکت برمن غربالگری شدند. از میان عوامل مختلف، مالتوز و MgSO4 به عنوان عوامل مهم در تولید توده زیستی و لواستاتین شناخته شدند. بهینهسازی غلظت این عوامل به کمک روش آماری سطح پاسخ، در فلاسکهای چرخان انجام شد. ده روز پس از رشد موناسکوس پورپورئوس 4 g/L ،MnSO4 0/5 g/L ،پپتون 5 g/L ،MgSO4.7H2O 0/1 g/L ،مالتوز 26 g/L حاوی بهینه شرایط تحت لواستاتین غلظت بیشترین سانتیگراد درجه 30 دمای ،130rpm ،pH 7 در و Vitamin B1 0/1 g/L ،KH2PO4 .آمد بهدست 63 mg/l
کلمات کلیدی
, موناسکوس پورپورئوس, تخمیر غوطهور, لواستاتین, بهینهسازی, روش سطح پاسخ.@article{paperid:1050476,
author = {شفیعه منصوری and سید جمال اشرفی and فاطمه یزدیان and عزیزی ارانی, مجید},
title = {بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه ور به وسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس},
journal = {زیست فناوری},
year = {2015},
volume = {5},
number = {2},
month = {March},
issn = {2322-2115},
pages = {79--88},
numpages = {9},
keywords = {موناسکوس پورپورئوس، تخمیر غوطهور، لواستاتین، بهینهسازی، روش سطح پاسخ.},
}
%0 Journal Article
%T بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه ور به وسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس
%A شفیعه منصوری
%A سید جمال اشرفی
%A فاطمه یزدیان
%A عزیزی ارانی, مجید
%J زیست فناوری
%@ 2322-2115
%D 2015