عنوان : ( مطالعه خصوصیات کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تاثیر انواع کودهای زیستی )
نویسندگان: مهتاب گلزاری جهان آباد , محمد علی بهدانی , سرور خرم دل , محمد حسن سیاری زهان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر مقدار ماده موثره کروسین، پیکروکروسین و سافرانال گیاه زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در فضای باز دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال¬های 1393 و 1394 انجام شد. فاکتورها شامل بیوآمینو پالیس (3 لیتر در هکتار)، اسید هیومیک (200 میلیگرم بر لیتر)، یارامیلاکمپلکس (50 کیلوگرم در هکتار) و شاهد (بدون مصرف کود) بود. نتایج تجزیه داده¬ها نشان داد که اثر کودهای مختلف بر میزان پیکروکروسین، سافرانال و کروسین زعفران معنی¬دار (01/0≥p) بود. بالاترین خصوصیات کیفی زعفران شامل محتوی پیکروکروسین، کروسین و سافرانال برای کاربرد بیو آمینوپالیس به ترتیب با 41/87، 250، 48/32 بدست آمد. نتایج این تحقیق به استفاده بیشتر از کودهای زیستی در جهت حصول عملکرد بیشتر گیاه زعفران تاکید میکند. بدین¬ترتیب، با مصرف کودهای زیستی میتوان علاوه بر کاهش آلودگی¬های زیست محیطی از طریق کاهش مصرف کودهای شیمیایی که گامی مهم در راستای دستیابی به اصول کشاورزی پایدار و کاهش آلودگی¬های زیست محیطی محسوب می¬شود، موجب بهبود کیفی خصوصیات زراعی زعفران شد.
کلمات کلیدی
, بیو آمینوپالیس, سافرانال, پیکروکروسین, کروسین@inproceedings{paperid:1052619,
author = {مهتاب گلزاری جهان آباد and محمد علی بهدانی and خرم دل, سرور and محمد حسن سیاری زهان},
title = {مطالعه خصوصیات کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تاثیر انواع کودهای زیستی},
booktitle = {چهارمین همایش ملی زعفران},
year = {2015},
location = {قائن, ايران},
keywords = {بیو آمینوپالیس، سافرانال، پیکروکروسین، کروسین},
}
%0 Conference Proceedings
%T مطالعه خصوصیات کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تاثیر انواع کودهای زیستی
%A مهتاب گلزاری جهان آباد
%A محمد علی بهدانی
%A خرم دل, سرور
%A محمد حسن سیاری زهان
%J چهارمین همایش ملی زعفران
%D 2015