عنوان : ( اثر ضد میکروبی آلوئه ورا و کیتوزان در شرایط آزمایشگاهی )
نویسندگان: محبت محبی , بهروز علی زاده بهبهانی , الهام انصاری فر , محمد نوشاد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به این که بیماریهای عفونی و مسمومیت زا طیف وسیعی از بیماریها را تشکیل میدهند و از سویی شمار سوشهای میکروبی مقام به آنتی بیوتیکها هر روز بیش تر میشوند، لذا نیاز به مواد ضد میکروبی طبیعی جدید و کم خطر به شدت مورد نیاز میباشد. هدف از این پژوهش تعیین اثر ضد میکروبی آلوئه ورا و کیتوزان بر باکتریهای استرپتوکوکوس پیوژنز PTCC ،1447کلبسیلا پنومونیه ،PTCC 1053استافیلوکوکوس اورئوس PTCC 1337و اشرشیا کلی PTCC 1330و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای رایج درمانی میباشد. روشکار: از آزمون انتشار دیسک به روش کربی - بوئر برای ارزیابی فعالیت ضد میکروبی استفاده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی ) (MICو حداقل غلظت کشندگی ) (MBCبا استفاده از روش Serial Dilution Methodو طبق استاندارد NCCLSتعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه ) (ANOVAانجام شد. یافتهها: بیش ترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 10mg/mlمربوط به باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز و کم ترین قطر هاله در این غلظت مربوط به باکتری گرم منفی کلبسیلا پنومونیه بود. MICآلوئه ورا برای باکتریهای استرپتوکوکوس پیوژنز، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به ترتیب 4 ،8 ،2و 8میلیگرم بر میلیلیتر و MBCنیز در خصوص آنها به ترتیب ،16 ،4 8و 8میلیگرم بر میلیلیتر بود. MICکیتوزان برای باکتریهای استرپتوکوکوس پیوژنز، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به ترتیب 4 ،4 ،2و 8میلیگرم بر میلیلیتر و MBCنیز در خصوص آنها به ترتیب 8 ،8 ،2و 8میلیگرم بر میلیلیتر بود نتیجهگیری: آلوئه ورا و کیتوزان در مقایسه با آنتی بیوتکهای رایج درمانی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری روی برخی سویههای مورد مطالعه داشت