عنوان : ( بررسی ویژگی های شیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی هسته انار و برخی تفالههای گیاهی در تقابل با پراکسیداسیون حرارتی روغن سویا در فرآوری خوراک )
نویسندگان: سیداحسان غیاثی , رضا ولی زاده , عباسعلی ناصریان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از مطالعه حاضر مقایسه تفاله های هسته انار، گوجه فرنگی، سیب، لیمو ترش و پرتقال با یکدیگر و در برابر علوفه خشک یونجه، اسید آسکوربیک، آلفا توکوفرول و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) به عنوان اجزاء آنتی اکسیدانی رایج در جیره از لحاظ ترکیب شیمیایی، پتانسیل ممانعت از پراکسیداسیون اسیدهای چرب روغن و توانایی خنثی نمودن رادیکال های آزاد پراکسید بود. اثر دما و مدت زمان های مختلف اکسیداسیون بر محتوای پراکسید و ساختار اسیدهای چرب روغن سویا طی فرآوری شبیه سازی شده خوراک نیز مورد بررسی قرار گرفت. افزایش دما و زمان اکسیداسیون به طور معنی داری باعث افزایش محتوای پراکسید نمونه های روغن خام سویا گردید. محتوای کل اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در اثر اکسیداسیون به طور معنی داری به ترتیب افزایش و کاهش یافت. عصاره متانولی هسته انار در مقایسه با سایر نمونههای گیاهی و آنتی اکسیدان های شیمیایی به طور معنی داری بیشترین میزان ترکیبات پلی فنولی، قابلیت خنثی کنندگی رادیکال های آزاد و ممانعت از پراکسیداسیون اسیدهای چرب را نشان داد. هسته انار دارای فیبر، پروتئین خام، عصاره اتری، مس، روی و پتانسیل اسیدی کننده قابل ملاحظهای نسبت به سایر مواد مورد آزمایش بود. از این رو جهت استفاده به عنوان یک مکمل خوراکی دارای خواص آنتی اکسیدانی و متابولیکی برای بازه زمانی پیرامون زایش مناسب به نظر میرسد.
کلمات کلیدی
, هسته انار, آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون, روغن سویا, فرآوری خوراک دام@article{paperid:1052954,
author = {سیداحسان غیاثی and ولی زاده, رضا and ناصریان, عباسعلی},
title = {بررسی ویژگی های شیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی هسته انار و برخی تفالههای گیاهی در تقابل با پراکسیداسیون حرارتی روغن سویا در فرآوری خوراک},
journal = {تحقیقات دام و طیور},
year = {2015},
volume = {3},
number = {4},
month = {March},
issn = {2322-1747},
pages = {47--59},
numpages = {12},
keywords = {هسته انار، آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون، روغن سویا، فرآوری خوراک دام},
}
%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی های شیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی هسته انار و برخی تفالههای گیاهی در تقابل با پراکسیداسیون حرارتی روغن سویا در فرآوری خوراک
%A سیداحسان غیاثی
%A ولی زاده, رضا
%A ناصریان, عباسعلی
%J تحقیقات دام و طیور
%@ 2322-1747
%D 2015