عنوان : ( اثر فراصوت بر آبزدایی اسمزی دانه های انار )
نویسندگان: مُطهره نصیری , مهدی وریدی , محمدجواد وریدی , فرشته سبزی ,چکیده
این مطالعه به منظور بررسی اثر پیش تیمار فراصوت به همراه آبزدایی اسمزی به عنوان روشی برای افزایش خروج آب و کاهش زمان خشک کردن انار انجام شد. دانه های انار در محلول ساکارز با غلظت 50 درصد غوطه ور شدند و فرآیند فراصوت در فرکانس های 0، 25 و 45 کیلوهرتز و طی زمان های 10، 20، 30، 45، 60 و 80 دقیقه بر نمونه ها اعمال گردید و میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد محلول نمونه ها محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و فرکانس فراصوت، میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد به طرز معنی داری (05/0>p) افزایش یافت و بیشترین میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد هنگام استفاده از فراصوت با فرکانس 45 کیلوهرتز به مدت 80 دقیقه دیده شد. هم چنین تصاویر میکروسکوپی نمونه ها به منظور بررسی تشکیل کانال های میکروسکوپی و سایر تغییرات در بافت مورد ارزیابی قرار گرفت. در مقایسه نمونه هایی که تحت تیمار فراصوت آبزدایی اسمزی شده بودند با نمونه های شاهد مشخص شد که اعمال تیمار فراصوت موجب تخریب دیواره سلولی محصول شده و به دلیل کاهش مقاومت در برابر انتشار آب از میان سلول ها، سرعت انتقال جرم طی اسمز و فراصوت افزایش یافت.
کلمات کلیدی
, آبزدایی اسمزی, دانه های انار, فراصوت@inproceedings{paperid:1054646,
author = {نصیری, مُطهره and وریدی, مهدی and وریدی, محمدجواد and سبزی, فرشته},
title = {اثر فراصوت بر آبزدایی اسمزی دانه های انار},
booktitle = {همایش ملی فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی},
year = {2014},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {آبزدایی اسمزی، دانه های انار، فراصوت},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثر فراصوت بر آبزدایی اسمزی دانه های انار
%A نصیری, مُطهره
%A وریدی, مهدی
%A وریدی, محمدجواد
%A سبزی, فرشته
%J همایش ملی فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی
%D 2014