عنوان : ( پیشبینی تأثیر دما و زمان بر شاخص پراکسید در پستهی برشته شده با کمک منطق فازی )
نویسندگان: ناصر صداقت , سارا خشنودی نیا ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
آزمون پراکسید عموماً برای تشخیص مراحل اولیه تغییرات اکسایشی یک محصول استفاده میشود و شاخص زمان ماندگاری و سطح کیفیت پسته محسوب میشود. توسعهی روشی برای برآورد سریع این فاکتور یکی از مهمترین شاخصهای تشخیص تغییر اکسایشی در محصول و نشانگر سطح کیفیت پسته است. هدف اصلی این پژوهش اعمال شیوهی مدلسازی فازی برای پیشبینی شاخص پراکسید بر پایهی زمان و دمای نگهداری است. پستهها بستهبندی برای مدت سه ماه در دمای 20، 35 و 50 درجهی سانتیگراد شدند. شاخص پراکسید پستهها در انتهای هر ماه اندازهگیری شداطلاعات حاصل از نتایج آزمایشگاهی به سیستم استنتاج فازی منتقل شد. برنامهی استنتاج فازی شامل دو ورودی دما و زمان و یک خروجی (مقدار شاخص پراکسید) بود، تابع غضویت تمام مؤلفهها مثلثی بود و سیستم استنتاج فازی بر پایهی عملگر AND، 21 قانون را شامل و بر حسب استنتاج ممدانی پایهریزی شد. دادههای حاصل از منطق فازی و دادههای آزمایشگاهی به منظور اعتبارسنجی مدل با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج 2/96% همبستگی را بین دادههای آزمایشگاهی و پیشبینیشده نشان داد. در مجموع، سیستم فازی شیوهای مناسب و دقیق برای پیشبینی و مدلسازی مقدار شاخص پراکسید بر پایهی شرایط نگهداری تشخیص داده شد. از آنجایی که این شیوه میتواند روشی دقیق و قابل اعتماد برای پیشبینی زمان ماندگاری پسته محسوب میشود، میتوان از آن برای پیشبینی دقیق و سریع سایر متغیرهای شیمیایی پسته و همچنین زمان ماندگاری سایر خشکبار نیز بهره برد
کلمات کلیدی
, شاخص پراکسید, مدلسازی, منطق فازی, پیشبینی, پسته@inproceedings{paperid:1054945,
author = {صداقت, ناصر and خشنودی نیا, سارا},
title = {پیشبینی تأثیر دما و زمان بر شاخص پراکسید در پستهی برشته شده با کمک منطق فازی},
booktitle = {اولین همایش کشوری پسته و سلامت و پسته سالم},
year = {2015},
location = {رفسنجان, ايران},
keywords = {شاخص پراکسید، مدلسازی، منطق فازی، پیشبینی، پسته},
}
%0 Conference Proceedings
%T پیشبینی تأثیر دما و زمان بر شاخص پراکسید در پستهی برشته شده با کمک منطق فازی
%A صداقت, ناصر
%A خشنودی نیا, سارا
%J اولین همایش کشوری پسته و سلامت و پسته سالم
%D 2015