میکروب شناسی مواد غذایی, دوره (2), شماره (6), سال (2016-3) , صفحات (51-60)

عنوان : ( جداسازی و شناسایی گونه های پدیوکوکوس از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص ضدمیکروبی آنها )

نویسندگان: نفیسه دعوتی , فریده طباطبائی یزدی , سعید زیبایی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ایران کشوری با بیابانهای وسیع است و شتر موفقیت زیادی در تطابق با این شرایط دارد. باکتریهای اسید لاکتیک نظیر پدیوکوکوس نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شتر بازی می کنند. سه نمونه از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی ) (Camelus dromedariusتحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع آوری شد. در میان باکتریهای جدا شده تنها 6جدایه از نظر فنوتیپی به عنوان گونه پدیوکوکوس شناسایی شدند. 6جدایه باکتریایی توسط تکثیر ژن 16S rRNAبه وسیله واکنش زنجیرهای پلیمراز ) (PCRشناسایی شدند و توسط آنالیز محدود DNAریبوزومی تکثیر شده ) (ARDRAگروه بندی شدند. براساس آنالیز محدود ژن ،16S rRNAجدایههای جنس پدیوکوکوس درون یک پروفایل باندی گروه بندی شدند که توسط توالی یابی به عنوان پدیوکوکوس پنتوسازئوس شناسایی شدند. فعالیت ضدمیکروبی جدایه های پدیوکوکوسی در مقابل سالمونلا تایفی PTCC 1609و باسیلوس سرئوس ATCC 10876توسط روش نقطه گذاری بررسی شدند. نتایج نشان داد که فعالیت ضدمیکروبی پدیوکوکوس پنتوسازئوس جدا شده از شیر شتر ایرانی قابل توجه است

کلمات کلیدی

, شتر, شیر خام, پدیوکوکوس, فعالیت ضدمیکروبی.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1055233,
author = {دعوتی, نفیسه and طباطبائی یزدی, فریده and سعید زیبایی},
title = {جداسازی و شناسایی گونه های پدیوکوکوس از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص ضدمیکروبی آنها},
journal = {میکروب شناسی مواد غذایی},
year = {2016},
volume = {2},
number = {6},
month = {March},
issn = {۲۳۴۵-۵۳۹X},
pages = {51--60},
numpages = {9},
keywords = {شتر، شیر خام، پدیوکوکوس، فعالیت ضدمیکروبی.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T جداسازی و شناسایی گونه های پدیوکوکوس از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص ضدمیکروبی آنها
%A دعوتی, نفیسه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A سعید زیبایی
%J میکروب شناسی مواد غذایی
%@ ۲۳۴۵-۵۳۹X
%D 2016

[Download]