عنوان : ( اثر نسبتهای جایگزینی کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L.) با ارقام لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) بر عملکرد و اجزای عملکرد )
نویسندگان: قربانعلی اسدی , سرور خرم دل , روشنک شهریاری احمدی , فاطمه رنجبر , مهسا اقحوانی شجری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت شیرین تحت تأثیر نسبت های کشت مخلوط ردیفی سری جایگزینی با ارقام لوبیا، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 93-1392 اجرا شد. تیمارها شامل نسبت های جایگزینی 75%+ 25%، 50%+50% و 25% + 75% ذرت شیرین (رقم چیس) با پنج رقم لوبیا (قرمز، چشم بلبلی، سفید، چیتی و توده محلی) و کشت خالص هر دو گیاه بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه ذرت شیرین در کشت خالص بیشتر از کشت مخلوط بود و با افزایش تراکم در نسبت های مخلوط با ارقام لوبیا به طور معنی داری افزایش یافت. بالاترین و کمترین عملکرد دانه در بین نسبت های مخلوط به ترتیب برای 75% ذرت شیرین+25% لوبیا با 81/734 گرم بر متر مربع و 25% ذرت شیرین+75% لوبیا با 6/346 گرم بر متر مربع بدست آمد. بالاترین میانگین عملکرد دانه ارقام لوبیا در نسبت کاشت 75% لوبیا+ 25% ذرت شیرین با 7/165 گرم بر متر مربع و پایین ترین میزان برای 25% لوبیا+ 75% ذرت شیرین با 8/77 گرم بر متر مربع حاصل شد. بالاترین عملکرد دانه در لوبیا چشم بلبلی (23/234 گرم بر متر مربع) و کمترین میزان در توده محلی (8/84 گرم بر متر مربع) مشاهده شد. بالاترین نسبت برابری زمین برای نسبت 25% لوبیا توده محلی+75% ذرت شیرین (47/1) بدست آمد. نتایج تیمارها نشان داد که توده محلی نسبت به سایر ارقام لوبیا توان رقابتی بیشتری نسبت به ذرت شیرین داشت.
کلمات کلیدی
, توان رقابتی, شاخص برداشت, کشت مخلوط, نسبت برابری زمین@article{paperid:1057218,
author = {اسدی, قربانعلی and خرم دل, سرور and شهریاری احمدی, روشنک and رنجبر, فاطمه and اقحوانی شجری, مهسا},
title = {اثر نسبتهای جایگزینی کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L.) با ارقام لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) بر عملکرد و اجزای عملکرد},
journal = {پژوهش های حبوبات ایران},
year = {2017},
volume = {8},
number = {2},
month = {April},
issn = {2008-725X},
pages = {192--204},
numpages = {12},
keywords = {توان رقابتی، شاخص برداشت، کشت مخلوط، نسبت برابری زمین},
}
%0 Journal Article
%T اثر نسبتهای جایگزینی کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L.) با ارقام لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) بر عملکرد و اجزای عملکرد
%A اسدی, قربانعلی
%A خرم دل, سرور
%A شهریاری احمدی, روشنک
%A رنجبر, فاطمه
%A اقحوانی شجری, مهسا
%J پژوهش های حبوبات ایران
%@ 2008-725X
%D 2017