پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (12), شماره (2), سال (2016-6) , صفحات (214-225)

عنوان : ( پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها )

نویسندگان: سمانه پژوهان مهر , رضا فرهوش , رضا اسماعیل زاده کناری , علی شریف ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این تحقیق، پایداری اکسایشی روغن تخلیص شده ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) در حضور روغنهای مغز و پوست بنه (2-1 درصد وزنی/وزنی) و اجزاء صابونی¬ناشونده آنها (5/1-1 درصد وزنی/وزنی) بررسی و با اثر آنتی¬اکسیدانهای سنتزی رایج نظیر آلفاتوکوفرول و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) (100 پی¬پی¬ام) با استفاده از روش رنسیمت در دمای 60 درجه سانتیگراد مقایسه شد. تغییرات شاخص پایداری اکسایشی نمونه¬ها در دمای 60 درجه سانتیگراد (60OSI، ساعت) به عنوان معیار سنجش پایداری اکسایشی در نظر گرفته شد. نتایج بر اساس داده-های شاخص پلی ان و میزان ترکیبات صابونی ناشونده، توکوفرولی، فنلی و استرولی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اجزاء تشکیل دهنده ترکیبات صابونی ناشونده روغنهای مغز و پوست شناسایی و تغیین مقدار شدند. بیشترین میزان اجزاء تشکیل دهنده مواد صابونی ناشونده مغز و پوست بنه به ترکیبات توکوفرولی و توکوتری انولی تعلق داشت. 60OSI نمونه های شاهد (66/1 ساعت) در حضور کلیه ترکیبات آنتی¬اکسیدانی افزایش یافت. به طور کلی ترکیبات صابونی ناشونده مغز بیشترین اثر آنتی¬اکسیدانی را از خود نشان داد، به طوری که 60OSI در حضور غلظت 5/1 درصد از این ترکیب تا 12/8 برابر افزایش یافت (60OSI برابر با 48/13 ساعت) (05/0p<).

کلمات کلیدی

, پایداری اکسایشی, تری آسیل گلیسرول, روغن بنه, کیلکا, اجزاء صابونی ناشونده
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1058027,
author = {پژوهان مهر, سمانه and فرهوش, رضا and رضا اسماعیل زاده کناری and شریف, علی},
title = {پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {2},
month = {June},
issn = {1735-4161},
pages = {214--225},
numpages = {11},
keywords = {پایداری اکسایشی، تری آسیل گلیسرول، روغن بنه، کیلکا، اجزاء صابونی ناشونده},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها
%A پژوهان مهر, سمانه
%A فرهوش, رضا
%A رضا اسماعیل زاده کناری
%A شریف, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016

[Download]