عنوان : ( پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها )
نویسندگان: سمانه پژوهان مهر , رضا فرهوش , رضا اسماعیل زاده کناری , علی شریف ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق، پایداری اکسایشی روغن تخلیص شده ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) در حضور روغنهای مغز و پوست بنه (2-1 درصد وزنی/وزنی) و اجزاء صابونی¬ناشونده آنها (5/1-1 درصد وزنی/وزنی) بررسی و با اثر آنتی¬اکسیدانهای سنتزی رایج نظیر آلفاتوکوفرول و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) (100 پی¬پی¬ام) با استفاده از روش رنسیمت در دمای 60 درجه سانتیگراد مقایسه شد. تغییرات شاخص پایداری اکسایشی نمونه¬ها در دمای 60 درجه سانتیگراد (60OSI، ساعت) به عنوان معیار سنجش پایداری اکسایشی در نظر گرفته شد. نتایج بر اساس داده-های شاخص پلی ان و میزان ترکیبات صابونی ناشونده، توکوفرولی، فنلی و استرولی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اجزاء تشکیل دهنده ترکیبات صابونی ناشونده روغنهای مغز و پوست شناسایی و تغیین مقدار شدند. بیشترین میزان اجزاء تشکیل دهنده مواد صابونی ناشونده مغز و پوست بنه به ترکیبات توکوفرولی و توکوتری انولی تعلق داشت. 60OSI نمونه های شاهد (66/1 ساعت) در حضور کلیه ترکیبات آنتی¬اکسیدانی افزایش یافت. به طور کلی ترکیبات صابونی ناشونده مغز بیشترین اثر آنتی¬اکسیدانی را از خود نشان داد، به طوری که 60OSI در حضور غلظت 5/1 درصد از این ترکیب تا 12/8 برابر افزایش یافت (60OSI برابر با 48/13 ساعت) (05/0p<).
کلمات کلیدی
, پایداری اکسایشی, تری آسیل گلیسرول, روغن بنه, کیلکا, اجزاء صابونی ناشونده@article{paperid:1058027,
author = {پژوهان مهر, سمانه and فرهوش, رضا and رضا اسماعیل زاده کناری and شریف, علی},
title = {پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {2},
month = {June},
issn = {1735-4161},
pages = {214--225},
numpages = {11},
keywords = {پایداری اکسایشی، تری آسیل گلیسرول، روغن بنه، کیلکا، اجزاء صابونی ناشونده},
}
%0 Journal Article
%T پایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحت تاثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونی ناشونده آنها
%A پژوهان مهر, سمانه
%A فرهوش, رضا
%A رضا اسماعیل زاده کناری
%A شریف, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016