عنوان : ( اثر روشهای مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژلدهی صمغ دانه قدومه شهری )
نویسندگان: لیلا مومنی , بهزاد علاءالدینی , آرش کوچکی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روشهای خشک کردن متفاوت بر گرانروی ظاهری و ژلدهی صمغ دانه قدومه شهری میباشد. سه روش خشک کردن از جمله خشک کردن با خشککنهای انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیر گرانروی نمونهها در سرعت برشی23/12 بر ثانیه در محدوده 31/0 تا 26/1 پاسگال ثانیه میباشد و نمونه کنترل بیشترین مقدار ویسکوزیته را دارد. تمامی روشهای خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداما خشک کردن با آون خلاء بیشترین اثر منفی را بر ویسکوزیته داشت. ویسکوزیته صمغهای خشک شده توسط خشککنهای انجمادی و هوا داغ تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشتند. روشهایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغهایخشکشده دارند. مقادیر عددی سفتی و چسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشده در شرایط مختلف است. هر یک از ویژگیهای کاربردی صمغ نهایی میتوانند متاثر از روشهای متفاوت خشک کردن باشند. بنابراین این نتایج میتوانند در انتخاب روش خشک کردن صحیح صمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند. هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روشهای خشک کردن متفاوت بر گرانرویظاهریو ژلدهیصمغ دانه قدومه شهری میباشدمیباشد. سه روش خشک کردن از جمله خشک کردن با خشککنهای انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیرگرانروی نمونههادرسرعتبرشی23/12 برثانیهدرمحدوده 31/0 تا 26/1 پاسگالثانیهمیباشدونمونهکنترلبیشترینمقدارویسکوزیتهرادارد. تمامی روشهای خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداماخشککردنباآونخلاءبیشتریناثرمنفیرابرویسکوزیتهداشت. ویسکوزیته صمغهای خشک شده توسط خشککنهای انجمادی و هوا داغ تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشتند. روشهایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغهایخشکشدهدارند. مقادیرعددیسفتیوچسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشدهدرشرایطمختلفاست.هریکازویژگیهایکاربردیصمغنهاییمیتوانندمتاثرازروشهایمتفاوتخشککردنباشند. بنابراین این نتایج میتوانند در انتخاب روش خشک کردن صحیحصمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.
کلمات کلیدی
دانه قدومه شهری؛ صمغ؛ روش های خشک کردن؛ گرانروی؛ ژل دهی@article{paperid:1058171,
author = {لیلا مومنی and بهزاد علاءالدینی and کوچکی, آرش},
title = {اثر روشهای مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژلدهی صمغ دانه قدومه شهری},
journal = {مهندسی بیوسیستم ایران},
year = {2016},
volume = {74},
number = {1},
month = {June},
issn = {2008-4803},
pages = {159--166},
numpages = {7},
keywords = {دانه قدومه شهری؛ صمغ؛ روش های خشک کردن؛ گرانروی؛ ژل دهی},
}
%0 Journal Article
%T اثر روشهای مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژلدهی صمغ دانه قدومه شهری
%A لیلا مومنی
%A بهزاد علاءالدینی
%A کوچکی, آرش
%J مهندسی بیوسیستم ایران
%@ 2008-4803
%D 2016