مهندسی بیوسیستم ایران, دوره (74), شماره (1), سال (2016-6) , صفحات (159-166)

عنوان : ( اثر روش‌های مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژل‌دهی صمغ دانه قدومه شهری )

نویسندگان: لیلا مومنی , بهزاد علاءالدینی , آرش کوچکی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روش­های خشک کردن متفاوت بر گرانروی ظاهری و ژل­دهی صمغ دانه قدومه شهری می‌باشد. سه روش­ خشک کردن از جمله خشک کردن با خشک­کن­های انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیر گرانروی نمونه­ها در سرعت برشی23/12 بر ثانیه در محدوده 31/0 تا 26/1 پاسگال ثانیه می­باشد و نمونه کنترل بیشترین مقدار ویسکوزیته را دارد. تمامی روش­های خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداما خشک کردن با آون خلاء بیشترین اثر منفی را بر ویسکوزیته داشت. ویسکوزیته صمغ­های خشک شده توسط خشک­کن­های انجمادی و هوا داغ تفاوت معنی­داری با یکدیگر نداشتند. روش­­هایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغ­هایخشکشده دارند. مقادیر عددی سفتی و چسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشده در شرایط مختلف است. هر یک از ویژگی­های کاربردی صمغ نهایی می­توانند متاثر از روش­های متفاوت خشک کردن باشند. بنابراین این نتایج می­توانند در انتخاب روش خشک کردن صحیح صمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند. هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روش­های خشک کردن متفاوت بر گرانرویظاهریو ژل­دهیصمغ دانه قدومه شهری می­باشدمی‌باشد. سه روش­ خشک کردن از جمله خشک کردن با خشک­کن­های انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیرگرانروی نمونه­هادرسرعتبرشی23/12 برثانیهدرمحدوده 31/0 تا 26/1 پاسگالثانیهمی­باشدونمونهکنترلبیشترینمقدارویسکوزیتهرادارد. تمامی روش­های خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداماخشککردنباآونخلاءبیشتریناثرمنفیرابرویسکوزیتهداشت. ویسکوزیته صمغ­های خشک شده توسط خشک­کن­های انجمادی و هوا داغ تفاوت معنی­داری با یکدیگر نداشتند. روش­­هایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغ­هایخشکشدهدارند. مقادیرعددیسفتیوچسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشدهدرشرایطمختلفاست.هریکازویژگی­هایکاربردیصمغنهاییمی­توانندمتاثرازروش­هایمتفاوتخشککردنباشند. بنابراین این نتایج می­توانند در انتخاب روش خشک کردن صحیحصمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.

کلمات کلیدی

دانه قدومه شهری؛ صمغ؛ روش های خشک کردن؛ گرانروی؛ ژل دهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1058171,
author = {لیلا مومنی and بهزاد علاءالدینی and کوچکی, آرش},
title = {اثر روش‌های مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژل‌دهی صمغ دانه قدومه شهری},
journal = {مهندسی بیوسیستم ایران},
year = {2016},
volume = {74},
number = {1},
month = {June},
issn = {2008-4803},
pages = {159--166},
numpages = {7},
keywords = {دانه قدومه شهری؛ صمغ؛ روش های خشک کردن؛ گرانروی؛ ژل دهی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر روش‌های مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژل‌دهی صمغ دانه قدومه شهری
%A لیلا مومنی
%A بهزاد علاءالدینی
%A کوچکی, آرش
%J مهندسی بیوسیستم ایران
%@ 2008-4803
%D 2016

[Download]