عنوان : ( بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه )
نویسندگان: عباس هاشمی , رضا توکل افشاری , لیلا تبریزی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق، تأثیر دماهای مختلف بر جوانه زنی بذر گیاه دارویی اسفرزه ) Plantago ovata ،) به منظور تعیین دماهای مهم یعنی کمینه، بهینه و بیشینه )کاردینال( بررسی شد. ارزیابی واکنش 31 و 35 درجۀ سلسیوس در قالب طرح کامل ،25 ،21 ،15 ،11 ، جوانه زنی در دماهای ثابت 5 تصادفی با چهار تکرار انجام شد. بذرهای جوانه زده هر روز شمارش شده و سپس سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی محاسبه و نمودار دماهای مهم جوانه زنی بذر اسفرزه بر پایۀ دو مدل رگرسیونی دو تکه ای و چندجمله ای درجۀ دو ترسیم شد. بنا بر نتایج به دست آمده، تأثیر دما بر 1/ درصد و سرعت جوانه زنی بذر اسفرزه معنی دار ) 11 p≤ ( بود. بالاترین سرعت جوانه زنی در 1/ دمای 21 درجۀ سلسیوس به میزان 160 R50= مشاهده شد. بر پایۀ دو مدل دو تکه ای و 4/ 3 تا 5 / چندجمله ای درجۀ دو، دماهای مهم جوانه زنی بذر اسفرزه شامل، دمای کمینه )پایه( ) 3 34 درجۀ سلسیوس( / 33 تا 1 / 21 درجۀ سلسیوس( و بیشینه ) 0 / 18 تا 1 / درجۀ سلسیوس(، بهینه ) 8 تعیین شد. با افزایش دما، شرایط مناسب تری ازلحاظ دمایی، برای جوانه زنی اسفرزه ایجاد و باعث افزایش سرعت جوانه زنی می شود.
کلمات کلیدی
, اسفرزه, دماهای مهم, مدل درجۀ دو, مدل دوتکه ای.@article{paperid:1059223,
author = {عباس هاشمی and توکل افشاری, رضا and لیلا تبریزی},
title = {بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه},
journal = {علوم گیاهان زراعی ایران},
year = {2016},
volume = {47},
number = {1},
month = {July},
issn = {2008-4811},
pages = {1--7},
numpages = {6},
keywords = {اسفرزه، دماهای مهم، مدل درجۀ دو، مدل دوتکه ای.},
}
%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه
%A عباس هاشمی
%A توکل افشاری, رضا
%A لیلا تبریزی
%J علوم گیاهان زراعی ایران
%@ 2008-4811
%D 2016