علوم گیاهان زراعی ایران, دوره (47), شماره (1), سال (2016-7) , صفحات (1-7)

عنوان : ( بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه )

نویسندگان: عباس هاشمی , رضا توکل افشاری , لیلا تبریزی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این تحقیق، تأثیر دماهای مختلف بر جوانه زنی بذر گیاه دارویی اسفرزه ) Plantago ovata ،) به منظور تعیین دماهای مهم یعنی کمینه، بهینه و بیشینه )کاردینال( بررسی شد. ارزیابی واکنش 31 و 35 درجۀ سلسیوس در قالب طرح کامل ،25 ،21 ،15 ،11 ، جوانه زنی در دماهای ثابت 5 تصادفی با چهار تکرار انجام شد. بذرهای جوانه زده هر روز شمارش شده و سپس سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی محاسبه و نمودار دماهای مهم جوانه زنی بذر اسفرزه بر پایۀ دو مدل رگرسیونی دو تکه ای و چندجمله ای درجۀ دو ترسیم شد. بنا بر نتایج به دست آمده، تأثیر دما بر 1/ درصد و سرعت جوانه زنی بذر اسفرزه معنی دار ) 11 p≤ ( بود. بالاترین سرعت جوانه زنی در 1/ دمای 21 درجۀ سلسیوس به میزان 160 R50= مشاهده شد. بر پایۀ دو مدل دو تکه ای و 4/ 3 تا 5 / چندجمله ای درجۀ دو، دماهای مهم جوانه زنی بذر اسفرزه شامل، دمای کمینه )پایه( ) 3 34 درجۀ سلسیوس( / 33 تا 1 / 21 درجۀ سلسیوس( و بیشینه ) 0 / 18 تا 1 / درجۀ سلسیوس(، بهینه ) 8 تعیین شد. با افزایش دما، شرایط مناسب تری ازلحاظ دمایی، برای جوانه زنی اسفرزه ایجاد و باعث افزایش سرعت جوانه زنی می شود.

کلمات کلیدی

, اسفرزه, دماهای مهم, مدل درجۀ دو, مدل دوتکه ای.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1059223,
author = {عباس هاشمی and توکل افشاری, رضا and لیلا تبریزی},
title = {بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه},
journal = {علوم گیاهان زراعی ایران},
year = {2016},
volume = {47},
number = {1},
month = {July},
issn = {2008-4811},
pages = {1--7},
numpages = {6},
keywords = {اسفرزه، دماهای مهم، مدل درجۀ دو، مدل دوتکه ای.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای مهم بذر اسفرزه
%A عباس هاشمی
%A توکل افشاری, رضا
%A لیلا تبریزی
%J علوم گیاهان زراعی ایران
%@ 2008-4811
%D 2016

[Download]