عنوان : ( بهینه روش عمل آوری علف ترش شده ذرت با استفاده از افزودنیهای میکروبی و شیمیایی و تاثیر آن بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و تولید پروتئین میکروبیدر شرایط برون تنی )
نویسندگان: سیدمحسن حسینی , محسن دانش مسگران , سیدعلیرضا وکیلی , عباسعلی ناصریان ,چکیده
هدف این پژوهش مطالعه تاثیر افزودنیهای میکروبیو شیمیایی بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز وتوانایی تولید پروتئین میکروبیدر شرایط برون تنی بود. علف ترش شده ذرتدر طول تئوریکی 2 سانتیمتر با ماده خشک تقریبا 30 درصد خرد و به مدت 90 روز سیلو شد. تیمارهای آزمایش شامل 1( تیمار شاهد )فاقد ماده افزودنی(، 2 و 3 ( اوره ) 08 / 1 یا 16 / 2 درصد بر اساس ماده خشک(، 4 و 5 ( افزودنی میکروبی با غلظت 1010 × 5 / 2 به ازای هر گرم ) 12 / 0 یا 14 / 0 درصد افزودنی تجاری بایومین بر اساس ماده خشک( بودند. افزودنی اوره منجر به افزایش پروتئین خام، pH ، نیتروژن آمونیاکی و کاهش کربوهیدراتهای محلول شد ( 05 / 0p< (. میزان نیتروژن آمونیاکی، کربوهیدراتهای محلول در تیمارهای تلقیح شده با افزودنی میکروبی کمتر ) 28 و 8 درصد بترتیب( و میزان پروتئین خام آن تقریبا 8 درصد نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. افزودنیهای اوره و بایومین،کاهش تولید گاز در 24 ساعت و بخش قابل تخمیر ) b( و افزایش 1/2t )نصف مدت زمان حداکثر گاز تولیدی(را نسبت به گروه شاهد به همراه داشتند ( 05 / 0p< (. تفاوت معنیداری از لحاظ میزان تولید گاز در زمانهای 48 و 96 و نرخ ثابت تولید گاز بین تیمارها مشاهده نگردید) 05 / 0p> (. تولید توده پروتئین میکروبی در علفهای ترش شده حاوی افزودنی اوره ) 33 درصد( و افزودنی میکروبی بایومین در سطح 12 / 0 درصد ) 41 درصد( در مقایسه با گروه شاهدبیشتر بود. میزان بازدهی پروتئین میکروبی در تمامی علفهای ترش شده حاوی افزودنی نسبت به گروه شاهد بالاتر بود) 05 / 0p< (. نتایج حاکی از آن دارد که افزودنیهای میکروبی و شیمیایی منجر به بهبود ارزش تغذیهای و افزایش تولید پروتئین میکروبی علف ترش شده ذرت در شرایط برون تنی شد.
کلمات کلیدی
, علف ترش شده ذرت, ترکیب شیمایی, تولید گاز, سنتز پروتئین میکروبی@inproceedings{paperid:1059991,
author = {حسینی, سیدمحسن and دانش مسگران, محسن and وکیلی, سیدعلیرضا and ناصریان, عباسعلی},
title = {بهینه روش عمل آوری علف ترش شده ذرت با استفاده از افزودنیهای میکروبی و شیمیایی و تاثیر آن بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و تولید پروتئین میکروبیدر شرایط برون تنی},
booktitle = {هفتمین کنگره علوم دامی ایران},
year = {2016},
location = {تهران, ايران},
keywords = {علف ترش شده ذرت، ترکیب شیمایی، تولید گاز، سنتز پروتئین میکروبی},
}
%0 Conference Proceedings
%T بهینه روش عمل آوری علف ترش شده ذرت با استفاده از افزودنیهای میکروبی و شیمیایی و تاثیر آن بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و تولید پروتئین میکروبیدر شرایط برون تنی
%A حسینی, سیدمحسن
%A دانش مسگران, محسن
%A وکیلی, سیدعلیرضا
%A ناصریان, عباسعلی
%J هفتمین کنگره علوم دامی ایران
%D 2016