پژوهش های علوم دامی, دوره (27), شماره (2), سال (2017-9) , صفحات (189-202)

عنوان : ( اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل های جدا شده از شکمبه گاو )

نویسندگان: ستاره نبی زاده اصل , رضا ولی زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

زمینه مطالعاتی: اسانس برخی گیاهان فعالیت ضد باکتریها، مخمرها و قارچها دارد.هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر لاکتوباسیلهای جداسازی شده از شکمبه گاو به منظور مطالعه امکان کنترل اسیدوز از طریق کاهش این میکروارگانیزمها انجام شد. روش کار: نمونه مایع شکمبه از شکمبه گاوهایی که با جیره حاوی 65% کنستانتره و 35 % علوفه تغذیه شده بودند جمع اوری گردید. مایع شکمبه با استفاده از پارچه دو لایه صاف شد. به منظور جداسازی لاکتوباسیلها در سطح جنس از محیط اختصاصی MRS استفاده گردید و انتخاب کلنی ها بر اساس اندازه و مورفولوژی و تستهای کاتالاز و اکسیداز و رنگ امیزی گرم انجام گرفت. سپس آزمایشات تکمیلی شامل: تستهای بیوشیمیایی تخمیر قندها و هیدرولیز آرژنین و تولید از گلوکز انجام شد. به منظور بررسی تاثیر اسانس نعناع فلفلی بر لاکتوباسیلهای جداسازی شده و سویه استاندارد لاکتوباسیلوس پلنتارم ابتدا اسانس گیاه بوسیله دستگاه کلونجر استخراج شد و سپس اثر آن به کمک روش ایجاد حلقه در آگار و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد انجام گرفت. نتایج: تعداد 36 کلنی مربوط به جنس لاکتوباسیل ها جداسازی و شناسایی گردید که در15گروه در سه طبقه تقسیم بندی شدند. لاکتوباسیلهای هتروفرمنتیتیو با 58% فراوانی بیشتری نسبت به لاکتو باسیلهای هموفرمنتیتیو با 42% داشتند. تمام لاکتوباسیلهای ایزوله شده از مایع شکمبه و سویه استاندارد نسبت به اسانس نعناع فلفلی حساس بودند. نتیجه گیری نهایی: اسانس گیاه نعناع فلفلی اثر معنی داری بر کاهش رشد باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک در محیط آزمایشگاه داشت.

کلمات کلیدی

, اسانس, شکمبه, لاکتو باسیلوس, نعناع فلفلی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1060012,
author = {نبی زاده اصل, ستاره and ولی زاده, رضا},
title = {اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل های جدا شده از شکمبه گاو},
journal = {پژوهش های علوم دامی},
year = {2017},
volume = {27},
number = {2},
month = {September},
issn = {2008-5125},
pages = {189--202},
numpages = {13},
keywords = {اسانس، شکمبه، لاکتو باسیلوس، نعناع فلفلی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل های جدا شده از شکمبه گاو
%A نبی زاده اصل, ستاره
%A ولی زاده, رضا
%J پژوهش های علوم دامی
%@ 2008-5125
%D 2017

[Download]