عنوان : ( تأثیر مکملغذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیتاکسیداتیو در بافتهای ماهیکپورمعمولی (Cyprinus carpio) )
نویسندگان: منصوره محبی مقدم , حسن باغیشنی , داور شاهسونی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
ترکیبات آنتیاکسیدانی جیرهی غذایی نقش مهمی در حفاظت از آسیب اکسیداتیو ایفا می¬کنند و همچنین به سلامت ماهی و کیفیت گوشت آن کمک می¬کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بتاکاروتن جیرهی غذایی بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت-های مختلف ماهی کپور معمولی می¬باشد. تعداد 70 ماهی کپور (10 60گرم) تهیه و بعد از ضدعفونی بهطور تصادفی به 2 گروه 35 تایی تقسیم شد. گروه 1 بهعنوان شاهد جیرهی پایه را دریافت کرد. در غذای گروه 2، بتاکاروتن به میزان 100 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره طی مدت 6 هفته افزوده شد. بر اساس نتایج بهدستآمده، بتاکاروتن بهطور معنیداری (05/0>P) باعث کاهش مالون دی الدهید (MDA) در بافت¬های عضله و کبد در مقایسه با گروه کنترل گردید ولی تاثیر معنی¬داری بر میزان MDAدر بافت¬های آبشش و کلیه نداشت. علاوه بر این بتاکاروتن باعث کاهش معنی¬دار میزان گروههای کربونیل پروتئین¬ها در بافت¬های کبد، عضله و آبشش گردید. میزان قدرت آنتی اکسیدانت/قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت¬های مورد آزمایش افزایش غیرمعنی¬دار داشت. مطالعه¬ی حاضر نشان میدهد بتاکاروتن به عنوان یک آنتی¬اکسیدانت طبیعی تا حدودی در بهبود وضعیت اکسیداتیو از طریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئینها در برخی از بافتهای ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن بهعنوان مکمل غذایی در جیرهی ماهیان پرورشی می¬تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مدنظر قرار گیرد.
کلمات کلیدی
, بتاکاروتن, کپورمعمولی (Cyprinus Carpio), وضعیت اکسیداتیو بافتی@article{paperid:1061009,
author = {محبی مقدم, منصوره and باغیشنی, حسن and شاهسونی, داور},
title = {تأثیر مکملغذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیتاکسیداتیو در بافتهای ماهیکپورمعمولی (Cyprinus carpio)},
journal = {توسعه آبزی پروری},
year = {2016},
volume = {10},
number = {4},
month = {December},
issn = {2322-3545},
pages = {103--110},
numpages = {7},
keywords = {بتاکاروتن، کپورمعمولی (Cyprinus Carpio)، وضعیت اکسیداتیو بافتی},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر مکملغذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیتاکسیداتیو در بافتهای ماهیکپورمعمولی (Cyprinus carpio)
%A محبی مقدم, منصوره
%A باغیشنی, حسن
%A شاهسونی, داور
%J توسعه آبزی پروری
%@ 2322-3545
%D 2016