عنوان : ( اثر دمای کلسینه بر خواص ساختاری نانوذرات ZrO2 تهیه شده به روش سل ژل اصلاح شده در محیط ژلاتین )
نویسندگان: محبوبه سادات نوری خرم آبادی , احمد کمپانی , غلامحسین خرمی , علی خرسند زاک ,چکیده
در این پژوهش، نانوذرات ZrO2 (زیرکونیا) به روش سل ژل اصلاح شده در دماهای 600، 800، 1000 و 1200 درجه سانتیگراد سنتز شدند. اکسی نیترات زیرکونیوم به عنوان منبع زیرکونیوم، ژلاتین به منظور عامل پلیمریزاسیون و پایدار کننده و نیز آب مقطر به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفتند. ساختار بلوری پودرها توسط پراش پرتو ایکس (XRD) مورد بررسی قرار گرفت و اندازه متوسط بلورکها با استفاده از فرمول شرر و روش ویلیامسون- هال (W-H) تخمین زده شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی تراگسیلی (TEM) از نانوذرات ZrO2 تکلیس شده در دماهای 600 و 1200 درجه سانتیگراد، اندازه متوسط ذرات را به ترتیب در حدود 10 و 32 نانومتر نشان داد. نتایج آنالیز طیف تبدیل فوریه فروسرخ (FT-IR) در گستره 400 تا 4000 بر سانتی متر بر روی نمونه ها انجام گرفت و نتابج حاصل از آن ها نشان دادند که نمونه های سنتز شده در 600 و 1200درجه سانتی گراد به ترتیب دارای ساختار بلوری تتراگونال و مونوکلینیک هستند.
کلمات کلیدی
, نانوذرات ZrO2, ژلاتین, سل ژل اصلاح شده, ویلیامسون- هال.@article{paperid:1061340,
author = {نوری خرم آبادی, محبوبه سادات and کمپانی, احمد and غلامحسین خرمی and علی خرسند زاک},
title = {اثر دمای کلسینه بر خواص ساختاری نانوذرات ZrO2 تهیه شده به روش سل ژل اصلاح شده در محیط ژلاتین},
journal = {Iranian Journal crystallography and mineralogy- بلور شناسی و کانی شناسی ایران},
year = {2017},
volume = {24},
number = {4},
month = {January},
issn = {1561-6290},
pages = {779--788},
numpages = {9},
keywords = {نانوذرات ZrO2، ژلاتین، سل ژل اصلاح شده، ویلیامسون- هال.},
}
%0 Journal Article
%T اثر دمای کلسینه بر خواص ساختاری نانوذرات ZrO2 تهیه شده به روش سل ژل اصلاح شده در محیط ژلاتین
%A نوری خرم آبادی, محبوبه سادات
%A کمپانی, احمد
%A غلامحسین خرمی
%A علی خرسند زاک
%J Iranian Journal crystallography and mineralogy- بلور شناسی و کانی شناسی ایران
%@ 1561-6290
%D 2017