عنوان : ( شناسایی جدایه های باکتری های جنس لاکتوباسیلوس از پنیر متال حاصل از شیر خام به روش های سنتی و مولکولی )
نویسندگان: فهیمه عزیزی , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدرضا عدالتیان دوم ,چکیده
باکتریهای اسید لاکتیک، گروهی از میکروارگانیسمهای گرم مثبت، غیراسپورزا، به شکل کوکسی یا باسیل هستند. این باکتریها چندین ماده ضد میکروبی مانند باکتریوسینها را تولید می کنند. باکتریهای اسید لاکتیک بویژه سویه های جنس لاکتوباسیلوس، رایج ترین میکروارگانیسمهای موجود در محصولات پروبیوتیک هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و شناسایی سویه های جنس لاکتوباسیلوس ازفلور میکروبی موجود درشش نمونه پنیر سنتی متال می باشد. به منظور دستیابی به این هدف، از میان180جدایه باکتری اسید لاکتیک از پنیر متال، 19 ایزوله با استفاده از آزمون های تأییدی بیوشیمیایی بعنوان جنس لاکتوباسیلوس انتخاب شد، سپس با استفاده از روش مولکولی تکثیر توالی ژن16s rRNAشناسایی در سطح گونه انجام گرفت. در نهایت گونه ها یلاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازئیولاکتوباسیلوس بوچنری به ترتیب 13 ، 4 ، 1 و1جدایه ازمجموع جدایه های شناسایی شده را به خود اختصاص دادند. تعیین خصوصیات تکنولوژیکی و پروبیوتیکی بالقوه جدایه ها به منظورمعرفی کاربرد مناسب هر جدایه در دست بررسی است
کلمات کلیدی
, لاکتوباسیلوس, پنیر متال, 16SrRNA .@article{paperid:1061421,
author = {عزیزی, فهیمه and حبیبی نجفی, محمدباقر and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {شناسایی جدایه های باکتری های جنس لاکتوباسیلوس از پنیر متال حاصل از شیر خام به روش های سنتی و مولکولی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {68},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {83--92},
numpages = {9},
keywords = {لاکتوباسیلوس، پنیر متال، 16SrRNA .},
}
%0 Journal Article
%T شناسایی جدایه های باکتری های جنس لاکتوباسیلوس از پنیر متال حاصل از شیر خام به روش های سنتی و مولکولی
%A عزیزی, فهیمه
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017