عنوان : ( بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه برخی باکتریهای عامل فساد و مسمومیت )
نویسندگان: اعظم مهربان , محمدرضا عدالتیان دوم , محمدحسین حدادخداپرست , معصومه مهربان سنگ اتش ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندام های هوایی گیاه سالویا خراسانیکا علیه استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC: 6538)، انتروکوکوس فکالیس (ATCC: 21299) ، سالمونلا تیفیموریوم (ATCC: 14028)واشریشیا کلی (ATCC: 25922)می باشد. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصاره ها با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نیز روش میکرودایلوشن به وسیله الایزا و افزودن معرف تریفنیل تترازولیوم کلراید استفاده گردید. بیشترین قطر هاله بازداری در روش انتشار در آگار مربوط به عصاره های آبی و هیدروالکلی اندام های هوایی سالویا خراسانیکا در مقابل باکتری انتروکوکوس فکالیس بود. میزان MIC محاسبه شده در مورد عصاره های آبی و اتانولی اندام های هوایی باکتری های گرم مثبت معادل60 میلی گرم بر میلی لیتر و در مورد اشریشیا کلی معادل 60 و 120 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سالمونلا تیفیموریوم به ترتیب 120 و 240 میلی گرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. این مقدار برای عصاره های هیدروالکلی در مورد باکتری های گرم مثبت 60 میلی گرم بر میلی لیتر و در مورد باکتری های گرم منفی برابر با 120 میلی گرم بر میلی لیتر بود.
کلمات کلیدی
اثر ضد باکتریایی؛ انتشار در آگار؛ سالویا خراسانیکا؛ میکرودایلوشن@article{paperid:1061564,
author = {مهربان, اعظم and عدالتیان دوم, محمدرضا and حدادخداپرست, محمدحسین and معصومه مهربان سنگ اتش},
title = {بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه برخی باکتریهای عامل فساد و مسمومیت},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {66},
month = {August},
issn = {2008-8787},
pages = {215--225},
numpages = {10},
keywords = {اثر ضد باکتریایی؛ انتشار در آگار؛ سالویا خراسانیکا؛ میکرودایلوشن},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه برخی باکتریهای عامل فساد و مسمومیت
%A مهربان, اعظم
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A معصومه مهربان سنگ اتش
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017