عنوان : ( ارزیابی جنبه های سلامت اکوسیستم و راهکارهای ارتقاء آن در بوم نظامهای زراعی )
نویسندگان: سحر مریداحمدی , ابوالفضل میرشکاری احمدی , سرور خرم دل ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گسترش آثار منفی فعالیت های انسانی و در نتیجه از بین رفتن بخش عمدهای از ساختار و عملکرد اکوسیستمهای مهم در سراسر جهان از مهمترین مباحث محیط زیستی قرن حاضر محسوب میشود. با گذشت زمان و به دلیل افزایش جمعیت و نیازهای بشری، تلاش برای بیشتر کردن تولیدات و فرآوردههای کشاورزی نیز شدت گرفت. در آغاز این موضوع بدلیل وفور و گستردگی منابع تولید از یک سو، و پایینتر بودن سطح نیازهای جوامع، نمود چندانی نداشت. ولی رفته رفته با ازدیاد جمعیت و زیادهخواهی نسلهای بعدی و نیز محدودیت منابع، عینیت بیشتری یافت. نیاز جمعیت رو به رشد زمین به غذا و تبدیل نواحی با پوشش طبیعی به اکوسیستمهای کشاورزی موجب تلفات شدید ماده آلی خاک و در نتیجه کاهش سلامت اکوسیستمها شد. ارزیابی و پایش سلامت اکوسیستم به معنای بررسی مستمر عملکرد کلی سیستم شامل: نظارت بر وضعیت پایایی و پایداری ساختار و عملکرد و فرایندها و میزان قدرت بازگشت پذیری، پس از بروز آشفتگی و تنش است. با توجه به ادامه روند افزایش فشارهای محیط زیستی در اثر افزایش تصاعدی رشد جمعیت و فعالیتهای اقتصادی برای افزایش رفاه جوامع، توجه به پایش وضعیت سلامت اکوسیستم بسیار حیاتی است. از جمله اقدامات مدیریتی مثبت جهت بهبود سلامت اکوسیستم، میتوان به احیاء پوشش گیاهی مناطق نیمه بیابانی از طریق کشت گونههای سازگار شده اشاره کرد.
کلمات کلیدی
, اکوسیستم, کشاورزی پایدار, جمعیت, محیط زیست@inproceedings{paperid:1062318,
author = {مریداحمدی, سحر and میرشکاری احمدی, ابوالفضل and خرم دل, سرور},
title = {ارزیابی جنبه های سلامت اکوسیستم و راهکارهای ارتقاء آن در بوم نظامهای زراعی},
booktitle = {اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی},
year = {2017},
location = {جیرفت, ايران},
keywords = {اکوسیستم، کشاورزی پایدار، جمعیت، محیط زیست},
}
%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی جنبه های سلامت اکوسیستم و راهکارهای ارتقاء آن در بوم نظامهای زراعی
%A مریداحمدی, سحر
%A میرشکاری احمدی, ابوالفضل
%A خرم دل, سرور
%J اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
%D 2017