عنوان : ( ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی )
نویسندگان: رضا کاراژیان , محمدباقر حبیبی نجفی , مسعود یاورمنش , محمدرضا عدالتیان دوم , حمید رضا پوریان فر ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق از روش مولکولی Real Time PCR برای اندازه گیری کپک رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی استفاده شد.به دلیل مشکلات روش شمارش کپکها به روش شماره نسبی کپکها از قبیل احتمال خطای آزمون کننده، دقت کم و عدم تکرار پذیری، تبیین یک روش استاندارد که بتواند با دقت و تکرار پذیری بالا تشخیص و شمارش کپکها را امکان پذیر سازد ضروری به نظر می رسد. روش مولکولی Real Time PCRمی تواند به عنوان یک روش مناسب برای شناسایی و اندازه گیری کمی دقیق کپکها مطرح باشد که بر مبنای اندازه گیری مطلق و نسبی ژنهای کپکهای موجود می باشد. نمونه های رب گوجه فرنگی با مقادیر مختلف اسپور کپک (101، 103 و 105) در هر گرم آلوده شد. پس از گرمخانه گذاری و رشد اسپور کپک و ایجاد میسیلیوم استخراج DNAاز هر نمونه با استفاده از روش السامرایی انجام شد. سپس با استفاده از واکنش PCRتعداد کپی DNAکپک با استفاده از شناساگر سایبرگرین و پرایمرهای مربوط به جنس رایزوپوس اوریزا تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار DNAکپک در نمونه های شاهد و تلقیح شده منحنی Real Time PCRدر مقادیر CTکمتری به فاز لگاریتمی وارد می شوند. ضریب همبستگی خطی منحنی استاندارد در آزمونPCR Real Time(943/0=R2)بود که نشان دهنده ی دقت تعیین کمی این آزمون می باشد. اختصاصی بودن واکنش با استفاده از منحنی ذوب پرایمرها تعیین شد و نشان داد که واکنش به طور کاملا اختصاصی انجام شده است
کلمات کلیدی
, کپک, مقدار کمی, سایبر گرین@article{paperid:1062577,
author = {رضا کاراژیان and حبیبی نجفی, محمدباقر and یاورمنش, مسعود and عدالتیان دوم, محمدرضا and حمید رضا پوریان فر},
title = {ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی},
journal = {میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی},
year = {2017},
volume = {2},
number = {4},
month = {March},
issn = {2476-3403},
pages = {18--29},
numpages = {11},
keywords = {کپک، مقدار کمی، سایبر گرین},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی
%A رضا کاراژیان
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A یاورمنش, مسعود
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A حمید رضا پوریان فر
%J میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
%@ 2476-3403
%D 2017