عنوان : ( کاربرد بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت خرمای برحی )
نویسندگان: حیدر جمعه کاظم الکعبی , ناصر صداقت , فرشته حسینی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
خرمای رقم برحی از مهمترین ارقام خرما به شمار می رود که میوه آن به دلیل زود رس بودن ، نداشتن طعم گس و شیرینی زیاد در مرحله ی خلال به مصرف می رسد . از سوی دیگر به دلیل درصد رطوبت بالا ، میوه ها بسیار فسادپذیر بوده و ماندگاری کمی دارند. در این پژوهش خرمای برحی در مرحله خلال برداشت شد. میوه های خرما تحت شرایط هوای معمولی (شاهد) و اتمسفر اصلاح شده با ترکیب 40 درصد اکسیژن + 20 درصد دی اکسید کربن و 5 درصد اکسیژن + 20 درصد دی اکسید کربن بسته بندی شده و بسته ها در دماهای 5 ،20 و 30 درجه سانتی گراد به مدت یک ماه نگهداری شدند. تغییرات ویژگی های مختلف کیفی نظیر کاهش وزن، اسیدیته ، مواد جامد محلول ، بافت و آزمون حسی تحت تیمارهای اعمال شده در زمان های صفر ، 10 ، 20 و30 روز پس از نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده شرایط اتمسفر اصلاح شده بهبود معنی داری را در کلیه ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی نمونه ها ایجاد نمود، به طوری که غلظت گاز اکسیژن 5 درصد+ 20درصد دی اکسید کربن بهترین بسته بندی از نظر حفظ خصوصیات کیفی خرمای برحی می¬باشد. همچنین دمای نگهداری 5 درجه سانتیگراد طی زمان های مختلف نگهداری (10،20،30) دمای مطلوب نگهداری خرما بود.
کلمات کلیدی
, بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده , خرما, برحی , ماندگاری, بافت سنجی@inproceedings{paperid:1063069,
author = {الکعبی, حیدر جمعه کاظم and صداقت, ناصر and فرشته حسینی},
title = {کاربرد بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت خرمای برحی},
booktitle = {اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی},
year = {2017},
location = {جیرفت, ايران},
keywords = {بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده ، خرما، برحی ، ماندگاری، بافت سنجی},
}
%0 Conference Proceedings
%T کاربرد بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت خرمای برحی
%A الکعبی, حیدر جمعه کاظم
%A صداقت, ناصر
%A فرشته حسینی
%J اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
%D 2017