علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (73), سال (2018-3) , صفحات (343-349)

عنوان : ( بررسی و مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین در چای صادراتی و وارداتی )

نویسندگان: پویا زرعی , حامد فراجی , فریده طباطبائی یزدی , پرستو کریمی فر , هیلسا بیدخوری , منا فرجی هریس ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

چای یکی از رایج ترین نوشیدنی ها در جهان است و به علت اثرات مثبت آن در سلامت انسان، بعنوان یک گیاه دارویی مورد توجه قرار دارد. گیاه چای (Camellia sinensis) قادر به جذب و ذخیره عناصر فلزی در بخش های مختلف گیاه می باشد .با توجه به تاثیرات نامطلوب فلزات سنگین بر سلامت انسان و مصرف زیاد چای در کشور ایران، هدف از این بررسی تعیین و مقایسه فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی در دو دسته چای صادراتی و وارداتی می باشد. در این مطالعه 48 نمونه به صورت تصادفی در طول سال 1393 جهت بررسی میزان فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطابق با استانداردهای ملی ایران مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی پارامترهای آماری از میانگین بوسیله نرم افزار Minitab 16 استفاده شد. نتایج نشان داد که میانگین داده ها در اغلب ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات آرسنیک و سرب در دسته واردات بیش از صادرات است. این در حالی است که فیبر خام، مس، کادمیوم و جیوه در نمونه های صادراتی بیش از نمونه های وارداتی است.

کلمات کلیدی

چای؛ ویژگی های فیزیکوشیمیایی؛ فلزات سنگین
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1065151,
author = {پویا زرعی and حامد فراجی and طباطبائی یزدی, فریده and پرستو کریمی فر and هیلسا بیدخوری and منا فرجی هریس},
title = {بررسی و مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین در چای صادراتی و وارداتی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {73},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {343--349},
numpages = {6},
keywords = {چای؛ ویژگی های فیزیکوشیمیایی؛ فلزات سنگین},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی و مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین در چای صادراتی و وارداتی
%A پویا زرعی
%A حامد فراجی
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A پرستو کریمی فر
%A هیلسا بیدخوری
%A منا فرجی هریس
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018

[Download]