عنوان : ( تکنیک های جدید بسته بندی در سبزیجات تازه )
نویسندگان: مائده روحانی , ناصر صداقت ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
تقاضای روز افزون برای رژیم های غذایی سالم و ابداع راهکار مناسب به منظور کاهش ضایعات فراوان سبزیجات نیاز به بسته بندی های مناسب جهت حفط ارزش تغذیه ای و تازگی این محصولات را از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است؛ همچنین ﺣﻔﺎﻇﺖ از ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ از زﻣﺎن ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺗﺎ ﻣﺼﺮف اﻣﺮ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻤﻲ اﺳﺖ. محصولات تازه خوری سبزیجات، تحت فرآوری کمینه و یا ملایم قرار می گیرند، اما این فرآوری ها (پوستگیری، شستوشو، برش و...) سبب بروز اثرات منفی کیفی مانند قهوه ای شدن، ایجاد بدطعمی، تجزیه بافت، تکثیر میکروارگانیسم ها و در نتیجه کاهش زمان ماندگاری در طی زمان می شود؛ بنابرین بکارگیری روش های نوین بسته بندی تا حد زیادی می تواند سبب حفظ کیفیت و به تاخیر انداختن اثرات منفی محصول گردد و به عنوان روشی پویاتر برای حفظ و نگهداری محصول به کار گرفته شود. امروزه صنایع بسته بندی تبدیل به یک تکنولوژی قدرتمند شده است تا بتوان به کمک آن، فعالیت باکتریها و عوامل فساد مواد غذایی را به حداقل رساند؛ به طوری که پیشرفت در بسته بندی برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی، هدف بسیاری از شرکت هاست. شناخت تکنولوژی های نوین بسته بندی توسط صنعت غذا، رشد سیستم های بسته بندی با دوام از لحاظ اقتصادی و افزایش پذیرش مصرف کننده برای تحقق تجاری این سیستم های بسته بندی ضروری است. دراین مقاله به معرفی سامانه های بسته بندی مختلف و طبقه بندی آن ها ازجمله بسته بندی اتمسفراصلاح شده، بسته بندی فعال، بسته بندی هوشمند و پوشش های خوراکی و تحقیقاتی که تاکنون برروی بسته بندی های نوین سبزیجات مختلف انجام شده، پرداخته می شود.
کلمات کلیدی
, اتمسفر اصلاح شده, بسته بندی سبزیجات, بسته بندی فعال و هوشمند, پوشش ها خوراکی@inproceedings{paperid:1065188,
author = {روحانی, مائده and صداقت, ناصر},
title = {تکنیک های جدید بسته بندی در سبزیجات تازه},
booktitle = {اولین همایش بین المللی تغذیه: از تحقیقات علوم پایه تا مداخلات بالینی},
year = {2017},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {اتمسفر اصلاح شده، بسته بندی سبزیجات، بسته بندی فعال و هوشمند، پوشش ها خوراکی},
}
%0 Conference Proceedings
%T تکنیک های جدید بسته بندی در سبزیجات تازه
%A روحانی, مائده
%A صداقت, ناصر
%J اولین همایش بین المللی تغذیه: از تحقیقات علوم پایه تا مداخلات بالینی
%D 2017