پنجمین کنفرانس ماهی‌شناسی ایران، 23-22آذر 1396، , 2017-12-13

عنوان : ( تاثیر استفاده از سطوح مختلف سرکه سیب بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم¬های گوارشی در ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus) )

نویسندگان: حمیدرضا احمدنیای مطلق , امید صفری , مصطفی زارع پورفرگی , علی بقالیان , الهام کیاء , عرفان پارسا , الهه روحانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف سرکه سیب (صفر (شاهد)، یک درصد (تیمار 1)، دو درصد (تیمار 2) و چهار درصد (تیمار 3) در جیره) بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus) به مدت 105 روز صورت گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان وزن نهایی، افزایش وزن، رشد روزانه و ضریب رشد ویژه در تیمار سوم مشاهده شد که اختلاف معنی داری (p<0.05) را با تیمار شاهد نشان داد. بیشترین میزان ضریب چاقی در تیمار دو و کمترین آن در تیمار یک مشاهد شد. بر اساس نتایج، افزایش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های پروتئاز و لیپاز در تیمار دوم نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد، در حالی که فعالیت آنزیم آمیلاز در تیمارهای دریافت کننده سرکه سیب به صورت معنی¬داری کاهش یافت. با توجه به خصوصیات ضد باکتریایی، وجود ترکیبات مفید مغذی در کنار تعدیل pH دستگاه گوارش از جمله تاثیرات مفید سرکه سیب بوده که می¬تواند سبب افزایش رشد شود. بنابراین به نظر می¬رسد استفاده از سرکه سیب در چیره غذایی آبزیان می¬تواند در افزایش تولید برخی از آبزیان مفید باشد.

کلمات کلیدی

, سرکه سیب, ماهی کاراس طلایی, رشد, آنزیم¬های گوارشی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1065711,
author = {احمدنیای مطلق, حمیدرضا and صفری, امید and زارع پورفرگی, مصطفی and بقالیان, علی and کیاء, الهام and پارسا, عرفان and روحانی, الهه},
title = {تاثیر استفاده از سطوح مختلف سرکه سیب بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم¬های گوارشی در ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus)},
booktitle = {پنجمین کنفرانس ماهی‌شناسی ایران، 23-22آذر 1396،},
year = {2017},
location = {بابل, ايران},
keywords = {سرکه سیب، ماهی کاراس طلایی، رشد، آنزیم¬های گوارشی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تاثیر استفاده از سطوح مختلف سرکه سیب بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم¬های گوارشی در ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus)
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%A صفری, امید
%A زارع پورفرگی, مصطفی
%A بقالیان, علی
%A کیاء, الهام
%A پارسا, عرفان
%A روحانی, الهه
%J پنجمین کنفرانس ماهی‌شناسی ایران، 23-22آذر 1396،
%D 2017

[Download]