عنوان : ( تعیین و مقایسه ترکیبات شیمیایی بخشهای مختلف میوه خربزه در تغذیه دام )
نویسندگان: محسن کاظمی , الیاس ابراهیمی خرم آبادی , محمد ناصر مودی , رضا ولی زاده , عبدالمنصور طهماسبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش میوه خربزه کاملاً رسیده از چند مزرعه تربت جام بهصورت تصادفی جمعآوری و در کیسه های پلاستیکی ذخیره و بلافاصله به آزمایشگاه جهت انجام آزمایشات بعدی انتقال داده شد. در آزمایشگاه پس از تفکیک بخشهای مختلف میوه خربزه، هر بخش )پوست، گوشت و بذر( بهصورت مجزا در داخل آون با دمای 06 درجه سانتیگراد به مدت 81 ساعت خشک گردید. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار ماده خشک در بین تیمارها مربوط به بذر خربزه همراه پالپ بوده و کمترین درصد پروتیین خام >6/ مربوط به گوشت خربزه میباشد ) 60 P >6/ (. همچنین بیشترین درصد خاکستر مربوط به پوست خربزه بود ) 60 P (. از طرفی بیشترین درصد چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در بین تیمارها مربوط به بذر >6/ خربزه همراه پالپ بود ) 60 P (. نتایج این پژوهش نشان داد که بخشهای مختلف میوه خربزه از پتانسیل و ارزش غذایی مناسبی از لحاظ ترکیبات شیمیایی برای دام برخوردار میباشند.
کلمات کلیدی
, میوه خربزه, پوست, گوشت, بذر, تغذیه دام@inproceedings{paperid:1065770,
author = {محسن کاظمی and الیاس ابراهیمی خرم آبادی and محمد ناصر مودی and ولی زاده, رضا and طهماسبی, عبدالمنصور},
title = {تعیین و مقایسه ترکیبات شیمیایی بخشهای مختلف میوه خربزه در تغذیه دام},
booktitle = {دومین همایش ملی خربزه},
year = {2017},
location = {تربت جام, ايران},
keywords = {میوه خربزه، پوست، گوشت، بذر، تغذیه دام},
}
%0 Conference Proceedings
%T تعیین و مقایسه ترکیبات شیمیایی بخشهای مختلف میوه خربزه در تغذیه دام
%A محسن کاظمی
%A الیاس ابراهیمی خرم آبادی
%A محمد ناصر مودی
%A ولی زاده, رضا
%A طهماسبی, عبدالمنصور
%J دومین همایش ملی خربزه
%D 2017