عنوان : ( بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری )
نویسندگان: نرجس منصوری کلوخی , محمد مقدم , فاطمه کاظمی , معصومه بحرینی , حسین آروئی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
سابقه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتیبیوتیکها و نیز گسترش سویههای مقاوم، استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین مواد سنتزی، با اثرات جانبی کمتر، اهمیت زیادی یافته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصارههای اتانولی 7 گیاه دارویی چای سبز(Camellia sinensis) ، آویشن خراسانی (Thymus transcaspicus)، کاکوتی (Ziziphora clinopodioides)، پونه (Mentha pulegium)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، ریحان بنفش (Ocimum basilicum var. purpurascence) و نعناع فلفلی(Mentha piperita) بر روی سه سویه باکتری Escherichia coli Famp (ATCC 700891) و Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) و Pectobacterium caratovorum بود. مواد و روش کار: تحقیق از نوع تجربی و به صورت in vitro انجام شد. عصارههای گیاهان مذکور به روش مسراسیون (خیساندن) تهیه و اثر ضدمیکروبی با دو روش انتشار دیسکی و چاهک در غلطتهای 1/0، 2/0، 4/0، 8/0 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر بررسی شد. متغیرهای این پژوهش شامل نوع عصاره، غلظتهای مختلف عصارهها و سویههای مختلف باکتری بود و مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافتهها: عصاره گیاهی چای سبز در هر دو روش مورد بررسی دارای بالاترین قطر هاله عدم رشد در هر سه سویه باکتری بود به طوریکه عصاره چای سبز با غلظت 8/0 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر عصارههای مذکور دارا بود. باکتری اشرشیاکلی کمترین و پکتوباکتریوم بیشترین مقاومت به عصارهها را نشان دادند. نتیجهگیری: به نظر می رسد که نوع و غلظتهای مختلف عصارهها و نوع باکتری بر میزان هاله عدم رشد تاثیر دارد و با افزایش غلظت عصارهها در هر دو روش انتشار دیسکی و چاهک افزایش می یابد. میزان قطر هاله عدم رشد در روش انتشار چاهک، بالاتر از روش انتشار دیسکی می باشد.
کلمات کلیدی
, فعالیت ضدمیکروبی, عصاره, انتشار دیسکی, انتشار چاهک, گیاهان دارویی@article{paperid:1066995,
author = {منصوری کلوخی, نرجس and مقدم, محمد and کاظمی, فاطمه and بحرینی, معصومه and آروئی, حسین},
title = {بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری},
journal = {پژوهش در پزشکی},
year = {2018},
volume = {41},
number = {4},
month = {February},
issn = {1735-5311},
pages = {236--243},
numpages = {7},
keywords = {فعالیت ضدمیکروبی، عصاره، انتشار دیسکی، انتشار چاهک، گیاهان دارویی},
}
%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری
%A منصوری کلوخی, نرجس
%A مقدم, محمد
%A کاظمی, فاطمه
%A بحرینی, معصومه
%A آروئی, حسین
%J پژوهش در پزشکی
%@ 1735-5311
%D 2018