هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیو سیستم) و مکانیزاسیون دانشگاه فردوسی مشهد , 2014-01-29

عنوان : ( ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه خرمای مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی )

نویسندگان: رسول خدابخشیان کارگر , باقر عمادی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

دانستن خواص محصولات کشاورزی فصل نوینی را در طراحی بهینه دستگاه هائی که در انتقال، جابجائی، فرآوری و ذخیره این محصولات بکار می رود گشوده است. در این بین، مکانیزه کردن فعالیت های مرتبط با خرما در اولین گام نیاز به اطلاعات جامع و کاملی از خصوصیات و شرایط محصول دارد. در این پژوهش برخی خواص فیزیکی و شیمیایی خرما رقم مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی (کیمری، خلال، رطب و تمر) تعیین و مقایسه شده است. در مرحله کیمری ، رنگ میوه خرمای مضافتی سبز بود ولی در مرحله خلال، میوه از نظر فیزیولوژیکی رسیده و دارای بافتی سخت و ترد و به رنگ زرد مایل به قرمز مشاهده گردید. در مراحل رطب و تمر نیز به ترتیب رنگ میوه به مشکی روشن و تیره در آمد.علاوه بر تغییر رنگ، خواص فیزیک میوه نیز در طول مراحل رسیدگی دستخوش تغییراتی گردید. تجزیه و تحلیل ابعادی در مراحل مختلف رسیدگی یک افزایش در مراحل اولیه رشد را نشان داد به طوریکه در هفته 16 پس از تلقیح حداکثر مقدار ابعادی مشاهده شد. سپس با عبور از مرحله خلال تا رسیدن به مرحله تمر یک روند کاهشی طی شد. بیشترین میزان این تغییرپذیری به ترتیب برای ضخامت، طول و عرض میوه نتیجه شد. در ارزیابی مشابه بر روی قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، حجم و سطح رویه میوه نتایج مشابهی بدست آمد. چگالی توده، چگالی حقیقی و تخلخل میوه در مراحل اولیه رشد یک روند کاهشی را دنبال نموده و در هفته 16 پس از تلقیح به کمترین مقدار خود رسید. سپس این مقدیر یک روند افزایش را دنبال نموده به طوریکه بیشترین مقدار خود را مرحله تمر بدست آورد. درصد کل مواد جامد محلول و میزان قند کاهنده میوه واریته مذکور یک روند افرایش را با رسیدن طی کرد. با توجه به نتایج بدست آده، زمان مناسب برداشت برای خرمای مضافتی، 24-22 هفته پس از تلقیح می باشد که در این هنگام میانگین وزن میوه ، 06/8 گرم و طول و عرض میوه به ترتیب 34 میلی متر و 18 میلی متر است. مقدار رطوبت میوه نیز در این مرحله 43 درصد نتیجه شد.

کلمات کلیدی

, خرما, رقم مضافتی, مراحل رسیدگی, خصوصیات فیزیکی شیمیایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1068113,
author = {خدابخشیان کارگر, رسول and عمادی, باقر},
title = {ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه خرمای مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی},
booktitle = {هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیو سیستم) و مکانیزاسیون دانشگاه فردوسی مشهد},
year = {2014},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {خرما، رقم مضافتی، مراحل رسیدگی، خصوصیات فیزیکی شیمیایی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه خرمای مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی
%A خدابخشیان کارگر, رسول
%A عمادی, باقر
%J هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیو سیستم) و مکانیزاسیون دانشگاه فردوسی مشهد
%D 2014

[Download]