عنوان : ( بازرسی کیفی محصولات کشاورزی با استفاده از تصویربرداری اشعه ایکس )
نویسندگان: رسول خدابخشیان کارگر ,چکیده
در طول چند دهه گذشته، روش های زیادی برای بازرسی محصولات کشاورزی توسط محققین مختلف انجام گرفته است. این روش ها مبتنی بر یافتن ویژگی های متفاوت فیزیکی که در رابطه با شاخص های رسیدگی محصولات بوده می باشند. روش های مورد استفاده برای بدست آوردن کیفیت میوه، توسط تست های غیر مخرب جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند. در سالهای اخیر دید ماشین، روشهای اپتیکی، طیف سنجی، انتشار صوت، روش فراصوت و غیره، در حال گسترش و توسعه میباشد که هر کدام برای اندازهگیری پارامتر کیفی خاصی کاربرد دارند. از مدرنترین روشهای مذکور می توان به تصویربرداری اشعه ایکس اشاره کرد. توانائی اشعه ایکس به منظور انتقال از درون محصول و آشکار نمودن آلودگی های پنهان یا معایب به استفاده گسترده از این این فن آوری در صنایع غذائی برای بازرسی کنترل کیفیت منجر شده است. در این مقاله علاوه بر پرداختن به اصول و نحوه کار این روش، به مروری بر کاربردهای آن در بازرسی محصولات کشاورزی پرداخته شده است.