عنوان : ( اثر مدیریت بقایای گیاهی بر عناصر غذایی خاک )
نویسندگان: رسول خدابخشیان کارگر ,چکیده
مدیریت بقایای گیاهی، شامل سوزاندن، برداشت فیزیکی بقایا، رها کردن آن در سطح مزرعه، چرا بوسیله دام و مخلوط کردن بقایا با خاک می باشد. هر کدام از این سیستم ها دارای مزایا و معایبی بوده که می توانند بر روی خصوصیات خاک، جمعیت آفات و علفهای هرز، عناصر غذایی خاک، مصرف کود، فعالیت میکرو ارگانیسم های خاک و عملکرد محصول تاثیر مثبت یا منفی داشته باشند. در این مقاله، بطور خاص تاثیر سوزاندن بقایای گیاهی را بر عناصر غذایی خاک و مصرف کود بررسی می کنیم. تحقیقات مختلف نشان داده است که سوزاندن بقایای گیاهی باعث کاهش عناصر غذایی خاک نظیر کربن، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم شده است. بطوریکه بیشترین تاثیر بر عناصر کربن و نیتروژن بوده است. علاوه بر این، سوزاندن بقایای گیاهی باعث از بین رفتن میکرو ارگانیسم های خاک، افزایش فرسایش آبی و بادی خاک و نیز آلودگی های زیست محیطی و افزایش گازهای گلخانه ای می شود. لذا تا حد امکان باید از اعمال مدیریت سوزاندن بقایای گیاهی اجتناب کرد.
کلمات کلیدی
, مدیریت بقایای گیاهی, سوزاندن, عناصر غذایی خاک, کود.@inproceedings{paperid:1068119,
author = {خدابخشیان کارگر, رسول},
title = {اثر مدیریت بقایای گیاهی بر عناصر غذایی خاک},
booktitle = {پنجمین همایش علمی و پژوهشی علوم کشاورزی و مانبع طبیعی سراسر کشور},
year = {2009},
location = {گیلان, ايران},
keywords = {مدیریت بقایای گیاهی، سوزاندن، عناصر غذایی خاک، کود.},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثر مدیریت بقایای گیاهی بر عناصر غذایی خاک
%A خدابخشیان کارگر, رسول
%J پنجمین همایش علمی و پژوهشی علوم کشاورزی و مانبع طبیعی سراسر کشور
%D 2009