عنوان : ( مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا» )
نویسندگان: مصباح بابالار , مرجان السادات حسینی , محمدعلی عسکری , سهراب داورپناه ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گلابی یکی از میوههای مهم مناطق معتدله در حدود ۵۰ کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاهمیوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظتهای مختلف پوتریسین (صفر، ۵/۰، ۱ و ۲ میلیمولار) مهافشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظتهای پوتریسین غوطهور شدند و همچنین از تیمار گرمایی (۴۰ و ۵۰ درجه سانتیگراد و شاهد) بهصورت غوطهوری استفاده گردید. میوهها بعد از تیمار در دمای۱ ±۰درجه سانتی گراد بهمدت ۵ ماه نگهداری شدند. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار انجام شد. میوه ها در طول دوره نگهداری هر سه هفته یکبار از انبار خارج و از نظر فاکتور های مختلف کمی و کیفی مثل رنگ سطحی، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم و ویتامین C مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد سفتی، pH و شاخص طعم در رقم شاه میوه نسبت به اسپادونا بیشتر است. زاویه هیو، درخشندگی، کاهش وزن، TAو TSS در رقم اسپادونا بیشتر از رقم شاه میوه می باشد. تیمارهای ۱ و ۲ میلی مولار پوتریسین بیش ترین سفتی و کم ترین مقدار pH، TSSو شاخص طعم را در هر دو رقم نشان دادند. تیمار گرمایی۴۰ و ۵۰ درجه سانتی-گراد بهترتیب در رقم های شاه میوه و اسپادونا باعث افزایش TSS و شاخص طعم شد. در کل رقم اسپادونا از نظر اکثر خصوصیات کمی و کیفی برای عرضه به بازار و نگهداری در انبار بهتر از رقم شاه میوه می باشد.
کلمات کلیدی
, پس از برداشت, پوتریسین, تیمار گرمایی, عمر انبارمانی, گلابی@article{paperid:1068466,
author = {مصباح بابالار and مرجان السادات حسینی and محمدعلی عسکری and داورپناه, سهراب},
title = {مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا»},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2014},
volume = {28},
number = {2},
month = {August},
issn = {2423-3986},
pages = {228--235},
numpages = {7},
keywords = {پس از برداشت، پوتریسین، تیمار گرمایی، عمر انبارمانی، گلابی},
}
%0 Journal Article
%T مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا»
%A مصباح بابالار
%A مرجان السادات حسینی
%A محمدعلی عسکری
%A داورپناه, سهراب
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2014