عنوان : ( تاثیر استفاده از لاکتوفرین و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در جیره غذایی بر برخی از شاخص های فیزیولوژیک و بافت روده و تخمدان ماهی مولد ماده کاراس طلایی )
نویسندگان: حمیدرضا احمدنیای مطلق , عبدالمجید حاجی مرادلو , رسول قربانی , ناصر آق ,چکیده
این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از لاکتوفرین و Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به مدت ۱۲۰ روز بر برخی شاخص های فیزیولوژیک مولدین ماده کاراس طلایی (Carassius auratus) (میانگین وزن 0/50±12/21 گرم) طراحی شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار اول: باکتری L. rhamnosus PTCC 1637 (و 106باکتری در گرم جیره)، تیمار دوم: لاکتوفرین (۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم جیره)، تیمار سوم: تیمار ترکیبی L. rhamnosus PTCC 1637 (و106 باکتری در گرم جیره) به همراه لاکتوفرین (۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم جیره) و شاهد (جیره غذایی بدون افزودنی) در سه تکرار بود. نتایج نشان داد شاخص های کبدی (1/02±6/05)و روده ای (1/07±6/97) بهصورت معنی داری در تیمار یک افزایش یافت (05 /0>p). بالاترین درصد شاخص گنادی (0/82±19/58) در تیمار یک به دست آمد (0/05>p) مطالعات بافت شناسی روده نشان داد طول (330 میکرومتر)، عرض (109 میکرومتر) و مساحت (112946 میکرومتر مربع) سطح جذبی پرزهای روده در تیمار یک بیش تر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (0/05>p). در پایان دوره آزمایش، تخمدان ماهیان شاهد، تیمار اول و دوم در مرحله V رسیدگی جنسی قرار داشتند درحالیکه تیمار سوم در ابتدای مرحله IV جنسی قرار داشتند. با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از L. rhamnosus PTCC 1637 به دلیل افزایش سطح جذبی پرزهای روده، می تواند گزینه مناسبی جهت افزایش بهرهوری غذایی در ماهی کاراس طلایی باشد.
کلمات کلیدی
, کاراس طلایی, لاکتوباسیلوس رامنوسوس, لاکتوفرین, شاخص های رشد@article{paperid:1069501,
author = {احمدنیای مطلق, حمیدرضا and عبدالمجید حاجی مرادلو and رسول قربانی and ناصر آق},
title = {تاثیر استفاده از لاکتوفرین و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در جیره غذایی بر برخی از شاخص های فیزیولوژیک و بافت روده و تخمدان ماهی مولد ماده کاراس طلایی},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2017},
volume = {9},
number = {2},
month = {September},
issn = {2717-1388},
pages = {175--182},
numpages = {7},
keywords = {کاراس طلایی- لاکتوباسیلوس رامنوسوس- لاکتوفرین- شاخص های رشد},
}
%0 Journal Article
%T تاثیر استفاده از لاکتوفرین و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در جیره غذایی بر برخی از شاخص های فیزیولوژیک و بافت روده و تخمدان ماهی مولد ماده کاراس طلایی
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%A عبدالمجید حاجی مرادلو
%A رسول قربانی
%A ناصر آق
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2017