ششمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران , 2018-08-27

عنوان : ( بررسی پتانسیل استفاده از بخش های مختلف گیاه انار(Punica granatum) به عنوان محرک رشد و ایمنی در آبزی پروری )

نویسندگان: زهرا رخناره , حمیدرضا احمدنیای مطلق ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در حال حاضر شیوع بیماری‌های مختلف در آبزی‌پروری و محدودیت‌های استفاده از مواد شیمیایی و دارویی این صنعت را به سمت یافتن موارد جایگزین برای انواع داروهای شیمیایی مخصوصاً آنتی بیوتیک ها سوق داده است. ازجمله مواد جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توان افزودنی‌های خوراکی همانند مواد محرک ایمنی، پروبیوتیک¬ها، ویتامین‌ها، اسیدهای نوکلئیک، هورمون‌ها، آنزیم‌های خوراکی و گیاهان دارویی را نام برد. در ﺑﯿﻦ محرک‌های اﯾﻤﻨـﯽ اﻧـﻮاع ﻃﺒﯿﻌﯽ آن به‌ویژه عصاره‌ها و اسانس¬های ﮔﯿﺎﻫﯽ، ﺑﻪ ﻋﻠﺖ آﺳـﯿﺐ ﮐﻤﺘﺮ وارده ﺑﻪ آبزیان و محیط‌زیست به‌تازگی موردتوجه قرارگرفته‌اند. امروزه مصرف گیاهان دارویی در صنعت آبزیان چون سیر، موسیر، سیاه‌دانه، سرخارگل، پیاز، نعناع، پوست انار و غیره به دلیل ارزان بودن، در دسترس بودن، عوارض جانبی کم، داشتن ترکیبات مؤثر و متنوع افزایش‌یافته است. اخیراً اجزای مختلف گیاه انار نیز به دلیل خواص متنوع موردتوجه محققین قرارگرفته است. به‌عنوان‌مثال پوست انار سرشار از مواد مغذی میکرو و ماکرو مانند مواد معدنی، ویتامین‌ها، بتاکاروتن، پلی¬ساکاریدهای پیچیده، قندهای احیاکننده و فیبر بوده؛ و عصاره‌ی پوست آن نیز شامل ترکیبات ضد اکساینده، ضدمیکروبی عامل رنگ و طعم‌دهنده است. دانه انار همچنین منبع غذایی بسیار غنی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی¬فنلی، آنتوسیانین¬ها و تانن¬ها می‌باشد. ﭘﻮدر ﭘﻮﺳﺖ انار ﺳﺮﺷﺎر از ﻣﻮاد ﻣﻌﺪﻧﻲ است که در آماده‌سازی ﻣﻮاد غذایی، می¬تواند به‌عنوان یک‌ راه‌حل ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای رفع ﻣﺸﻜﻞ ﻛﻤﺒﻮد ﻣﻮاد ﻣﻐﺬی در نظر گرفته شود. در مطالعه حاضر، تلاش شده است تا با بررسی کامل جوانب کاربردی اجزای مختلف گیاه انار –با تاکید بر پوست- در صنایع دامی و آبزیان، پیشنهادات جدیدی در عرصه افزودنی¬های گیاهی در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

کلمات کلیدی

, انار, آبزی پروری, افزودنی های خوراکی, ایمنی.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1070029,
author = {رخناره, زهرا and احمدنیای مطلق, حمیدرضا},
title = {بررسی پتانسیل استفاده از بخش های مختلف گیاه انار(Punica granatum) به عنوان محرک رشد و ایمنی در آبزی پروری},
booktitle = {ششمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران},
year = {2018},
location = {کرمان, ايران},
keywords = {انار، آبزی پروری، افزودنی های خوراکی، ایمنی.},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی پتانسیل استفاده از بخش های مختلف گیاه انار(Punica granatum) به عنوان محرک رشد و ایمنی در آبزی پروری
%A رخناره, زهرا
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%J ششمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران
%D 2018

[Download]