عنوان : ( بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و پتانسیل بیماری زایی انتروکوکوس ها )
نویسندگان: زهرا ایزدی مهر , مسعود یاورمنش , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدرضا عدالتیان دوم ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
انتروکوکوس ها به صورت گسترده در طبیعت پراکنده شده اند و محل قرارگیری اصلی آن ها دستگاه گوارش انسان و حیوانات می باشد. این میکروارگانیسم ها نقش مهمی در میکروبیولوژی محیطی، غذایی و کلینیکی دارند. از گونه های شایع انتروکوکوس می توان به انتروکوکوس فاسیوم، انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس دورانس اشاره نمود. آن ها توسط آلودگی های محیطی و یا روده ای در مواد غذایی خام (شیر و گوشت) رشد کرده و به دلیل توانایی تحمل شرایط سخت محیطی مانند درجه حرارت و نمک بالا قادر به تکثیر در طول تخمیر مواد غذایی می باشند. از ویژگی های بیوشیمیایی این گونه ها می توان به فعالیت های لیپولیتیک و پروتیولیتیک و یا تولید متابولیت هایی از جمله دی استیل، استالدهید و اتانول اشاره نمود که در بهبود خصوصیات حسی و کیفی محصولات لبنی مانند پنیر نقش دارند. تاکنون گزارشات متناقصی در ارتباط با تاثیر انتروکوکوس ها در پنیر موجود است به طوری که سطح بالایی از انتروکوکوس ها منجر به ضعیف شدن خواص حسی در برخی پنیرها شده است و از سوی دیگر نقش انتروکوکوس ها در ایجاد طعم در پنیر منجر شده تا به عنوان استارتر کالچر در صنایع لبنی مورد استفاده قرار گیرند.
کلمات کلیدی
, انتروکوکوس ها, ویژگی های تکنولوژیکی, بیماری زایی, استارتر کالچر@inproceedings{paperid:1070108,
author = {ایزدی مهر, زهرا and یاورمنش, مسعود and حبیبی نجفی, محمدباقر and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و پتانسیل بیماری زایی انتروکوکوس ها},
booktitle = {دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران},
year = {2018},
location = {تهران, ايران},
keywords = {انتروکوکوس ها، ویژگی های تکنولوژیکی، بیماری زایی، استارتر کالچر},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و پتانسیل بیماری زایی انتروکوکوس ها
%A ایزدی مهر, زهرا
%A یاورمنش, مسعود
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
%D 2018