همایش توسعه همکاری های علمی- منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی , 2018-08-24

عنوان : ( استفاده از ژلاتین به عنوان ماده اولیه در صنایع بسته بندی و تولید بیوپلاستیک های آمیخته )

نویسندگان: حسام عمرانی فرد , مهدی خجسته پور , علی دشتی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در سال های اخیر تولید و استفاده از مواد جدید با منشأ زیستی مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته و این مواد می توانند در صنایع مختلف از جمله بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند. این مواد نسبت به پلیمرهای مرسوم مورد استفاده در صنعت بسته بندی، تجزیه پذیر بوده و از منابع تجدیدپذیر تولید می شوند. از دیگر مزایای این مواد می توان به در دسترس بودن، فراوانی و تعدد منابع مولد، دوستداری با محیط زیست و سازگاری با مواد غذایی و بدن انسان اشاره کرد. ژلاتین یکی از این مواد است که دارای ویژگی های منحصربفرد بوده و به صورت عمومی به عنوان یک هیدروکلوئید در صنایع مختلف استفاده می شود. ژلاتین های تهیه شده از منابع مختلف، دارای ویژگی های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی خواهند بود؛ زیرا محتوا و نوع اسید آمینه در منابع مختلف متفاوت است. اسید آمینه، نقش بسیار مهمی را در خواص فیزیکی و شیمیایی پروتئین ها دارند و بنابراین پلاستیک های تهیه شده از منابع مختلف نیز به دلیل تغییر نوع و میزان اسید آمینه و همچنین اندرکنش بین آن ها، خصوصیات مکانیکی و حرارتی متفاوتی را ایجاد خواهند کرد. زیست پلاستیک های بسته بندی می توانند از تمام منابع ژلاتینی ساخته شده و خصوصیات و رفتار فیلم ها یا ترموپلاستیک های حاصل می توانند در ارتباط با ترکیبات غذایی مورد بررسی قرار گیرند و یا با تولید بیوپلاستیک های آمیخته ی ژلاتینی، خواص مکانیکی، حرارتی و فیزیکی آن ها را بهبود بخشید. در این مقاله جایگاه استفاده از ژلاتین در صنایع مختلف بحث شده و چالش های پیش رو برای تولید صنعتی بیوپلاستیک های ژلاتینی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلمات کلیدی

, بسته بندی, بیوپلاستیک, بیوفیلم, ژلاتین, پلاستیک های آمیخته.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1070433,
author = {عمرانی فرد, حسام and خجسته پور, مهدی and دشتی, علی},
title = {استفاده از ژلاتین به عنوان ماده اولیه در صنایع بسته بندی و تولید بیوپلاستیک های آمیخته},
booktitle = {همایش توسعه همکاری های علمی- منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی},
year = {2018},
location = {مشهد مقدس, ايران},
keywords = {بسته بندی، بیوپلاستیک، بیوفیلم، ژلاتین، پلاستیک های آمیخته.},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T استفاده از ژلاتین به عنوان ماده اولیه در صنایع بسته بندی و تولید بیوپلاستیک های آمیخته
%A عمرانی فرد, حسام
%A خجسته پور, مهدی
%A دشتی, علی
%J همایش توسعه همکاری های علمی- منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
%D 2018

[Download]